TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Leii de pe Fifth Avenue
Vezi
galerie

Leii de pe Fifth Avenue

de Fiona Davis

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #423323

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bestseller New York Times  •  Cea mai bună carte a verii 2021 în New York Post  •  Roman ales de Good Morning America pentru Book Club  •  Cea mai bună carte de ficțiune istorică în She Reads  •  În curs de traducere în 15 țări

 

Un spațiu emblematic – The New York Public Library, Biblioteca Publică din New York – și o serie de cărți rare furate conturează cadrul și intriga bestsellerului Fionei Davis. Elucidarea misterului va aduce față în față două femei din generații diferite, de la începutul și sfârșitul secolului XX, care se luptă pentru propriile idealuri și care aleg să le urmeze, indiferent de prețul pe care trebuie să-l plătească.

 

În clipa în care Sadie Donovan devine curator pentru Colecția Berg a Bibliotecii Publice din New York, viața ei este în derivă. Ușor excentrica Sadie, divorțată și căutând să se regăsească, abia dacă apucă să se bucure de promovarea primită pe neașteptate, deoarece, unul după altul, exponatele care urmau să se afle în centrul expoziției pregătite de ea încep să dispară. Pentru Sadie, căutarea făptașului se transformă într-o călătorie interioară, a descoperirii de sine, o confruntare cu un trecut plin de secrete – unele ascunse bine în istoria familiei – și o formă de asumare a propriei puteri, sfidând obstacolele pe care le are de înfruntat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Fiona Davis

Traducător: Sînziana Dragoş

Data apariției: mai 2022

Titlu original: The Lions of Fifth Avenue

ISBN: 978-606-097-030-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: anchetă, conflict, secret, aventură, familie

 

Din blogul Cartepedia

Bianca Ioan Bianca Ioan

,,Deși titlul sugerează povestea unor bogătași de pe o stradă celebră a New York-ului, imaginea de pe copertă demontează acest univers. O fată verde citește o carte într-o sală ce aduce cu Sala Pașilor......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un roman efervescent, în care tensiunea nu este aplanată de descrieri inutile sau de dezvoltări nefirești ale poveștii, iar stilistica este eficientă. O poveste trainică, precum cei doi lei de piatră care străjuiesc Biblioteca Publică din New York.

Kirkus Reviews

Fiona Davis prinde cu măiestrie timpul și spațiul într-o poveste plină de mister și provocări  – într-un Manhattan pe care îl recunoaștem, dar care, în același timp, ne scapă printre degete.

BookTrib

Personajele și povestea sunt sclipitoare, dar adevăratul personaj al cărții este biblioteca, pe care Fiona Davis o descrie splendid.

Publishers Weekly
Fiona Davis
Fiona Davis
Autor

Fiona Davis s-a născut în Canada și a crescut în New Jersey, Utah și Texas, fiin...

vezi autor