TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trișorii din Harlem
Vezi
galerie

Trișorii din Harlem

de Colson Whitehead

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #426065

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Trișorii din Harlem, Colson Whitehead își diversifică paleta genurilor abordate și ne propune un thriller de mare suspans, un roman psihologic și unul social. Ray Carner, orfan de mamă de la o vârstă fragedă și fiu al unui infractor înrăit din Harlem, își depășește condiția socială, reușind să obțină o diplomă universitară și să-și încropească propria afacere, ca proprietar al unui magazin de mobilă. Atras, fără voia lui, în tenebrele unor acțiuni ilicite (culminând cu jafuri planificate, crime și răfuieli între bande), Carner pendulează între statutul de familist respectabil, de „om onest”, și acela de complice al unor interlopi lipsiți de scrupule. Harlemul anilor 1950-1960 ai secolului trecut este reconstituit magistral.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Colson Whitehead

Traducător: George Valentin Volceanov

Data apariției: septembrie 2022

Titlu original: Harlem Shuffle

ISBN: 978-606-097-081-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, societate

 

Opinii editoriale

„Cu acțiunea plasată la începutul anilor 1960, Trișorii din Harlem este povestea extraordinară a unui om obișnuit. Plăcerea intrigii constă în dezvăluirea necazurilor peste care poate da un om obișnuit și a modului în care poate scăpa de ele. Fără urmăriri cu mașina sau confruntări în stilul lui Tarantino, romanul lui Whitehead îndeplinește orizontul de așteptare presupus de genul polițist, pe care îl și parodiază cu delicatețe.”

The Guardian

„Whitehead conturează o minunată panoplie de personaje pline de viață, cu un amestec de voioșie, umor și tragedie. Un triumf la toate nivelurile. Dublu câștigător al Premiului Pulitzer, Whitehead pare să fie destinat unor noi și noi distincții.”

Booklist

„Harlemul de la jumătatea secolului XX este fundalul fascinant al acestei povești turbulente, în care un pungaș mărunt își depășește condiția într-o narațiune de cel mai înalt nivel, cu o galerie de personaje de neuitat, ce surprinde nu doar promisiunile epocii respective, ci și latura  întunecată a societății.”

The Mail on Sunday
Colson Whitehead
Colson Whitehead
Autor

Colson Whitehead, dublu laureat al prestigiosului Pulitzer Prize, asemenea lui F...

vezi autor
George Valentin Volceanov
George Valentin Volceanov
Traducător

George Valentin Volceanov (n. 28 mai 1956, București) este un traducător român,...

vezi autor