TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Calul de lut
Vezi
galerie

Calul de lut

de Anuradha Roy

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #429654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman câștigător al Sushila Devi Book Award 2022  •  Finalist la Tata Book of the Year Award for Fiction 2022 și la Rabindranath Tagore Literary Prize 2022  •  Printre cele mai bune titluri de ficțiune ale anului 2022 în The Guardian, The Hindu, GQ, The Telegraph, Outlook.

 

Sara, studentă la o universitate din Marea Britanie, își spune povestea, regândind anii copilăriei trăiți în India natală, marcați de pierderea tatălui și de exilul lui Elango, olarul care o inițiază în tainele meșteșugului moștenit din generație în generație. Calul în flăcări, visat de Elango într-o noapte, devine calul de lut, mărturie a unei iubiri interzise ce anulează echilibrul precar al comunității în care trăiesc. Romanul propune o călătorie în timp și spațiu, alături de personaje ale căror vieți aduc în prim-plan suferința, iubirea, vinovăția, actul artistic. Pendulând între prezent și trecut, între două continente, Calul de lut este un roman-evantai, ce oferă multiple paliere de interpretare a călătoriilor identitare țesute în jurul traumei și pierderii, dar și a condiției artistului într-o lume în care puterii cathartice a artei i se opune intoleranța religioasă. Cartea mai spune o poveste – cea a lui Chinna, câinele care unește oameni și destine.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anuradha Roy

Traducător: Cristina Nicolae

Data apariției: mai 2023

Titlu original: The Earthspinner

ISBN: 978-606-097-228-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, copilărie, destin, iubire

 

Opinii editoriale

„Un roman ca trezirea dintr-un vis lung, tulburător, de care nu te poți desprinde.”

The New York Times

„Marea abilitate a autoarei de a crea personaje – umane, animale, de lut – îi dă acestui roman calitatea lui unică. Calul de lut este o poveste de iubire, o declarație politică și o reflecție asupra singurătății, de la început fiind legată de rolul creației în viața unui artist.”

Times Literary Supplement

„Un roman despre fragilitatea vieții și despre a iubi așa cum ne dorim.”

Reader’s Digest
Anuradha Roy
Anuradha Roy
Autor

Scriitoarea indiană ANURADHA ROY își împarte viața între New Delhi, unde, alătur...

vezi autor