TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Planeta mută
Planeta mută
Vezi
galerie

Planeta mută

de Dave Goulson

Id: #430140

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Planeta mută: Să evităm apocalipsa insectelor/ Silent Earth: Averting the Insect Apocalypse de Dave Goulson este o minunată pledoarie pentru a avea mai multă grijă de planeta noastră și pentru a fi mai atenți în viitor, a proteja și a crea condiții favorabile de trai pentru insectele fascinante care ne înconjoară, și care, din păcate, se află în momentul de față pe cale de dispariție. Un lucru care ar trebui să ne preocupe și să ne îngrijoreze pe toți în aceeași măsură din moment ce, fără insecte nu putem supraviețui nici noi.

 

„Scăderea numărului de insecte este un lucru teribil de trist pentru aceia dintre noi care iubesc aceste creaturi mici și le apreciază pentru ceea ce reprezintă, dar amenință totodată bunăstarea tuturor oamenilor, deoarece avem nevoie de insecte ca să polenizeze culturile, să recicleze bălegarul, frunzele și cadavrele, să mențină solul sănătos, să controleze dăunătorii și pentru multe, multe altele. Multe animale mai mari, cum ar fi păsările, peștii și broaștele, se hrănesc cu insecte. Florile sălbatice au nevoie de ele pentru polenizare. Pe măsură ce insectele se împuținează, lumea noastră se va opri și ea, încet, deoarece nu poate funcționa fără ele. După cum spunea Rachel Carson: „Omul este o parte a naturii, iar războiul lui împotriva naturii este inevitabil un război împotriva propriei persoane”. – Dave Goulson, Planeta Mută

 

Dave Goulson ne arată în acest manifest pentru o lume mai verde și mai bună cum a contribuit omul, într-un interval extrem de scurt de timp, la distrugerea habitatelor insectelor și cât de mult accelerează acest proces de la o zi la alta:

 

„Habitatele sălbatice, bogate în insecte, precum pajiștile, mlaștinile, câmpurile și pădurile tropicale, au fost distruse, arse sau arate la scară largă, până au dispărut. Problemele legate de pesticide și de îngrășăminte au devenit mult mai acute, estimându-se că, în prezent, trei milioane de tone de pesticide ajung anual în mediul înconjurător, la nivel mondial. Solul s-a degradat, râurile au fost sufocate de nămol, fiind poluate cu substanțe chimice. Toate aceste schimbări au avut loc în timpul vieții noastre, sub ochii noștri și continuă să prindă viteză.” – Dave Goulson, Planeta Mută

 

Așadar, dacă ești curios să înțelegi cât de complex este rolul pe care îl joacă insectele în viața noastră, să explorezi lumea insectelor, istoria evoluției lor, importanța lor și numeroasele amenințări cu care se confruntă ele, dar și să descoperi descrieri succinte ale unora dintre cele mai ciudate insecte care te-au „bâzâit” vreodată, vei fi cum nu se mai poate mai mulțumit de alegerea acestei cărți. În plus, volumul de față nu îți va furniza doar un nivel superior de înțelegere față de insecte și lumea lor fascinantă, ci și despre starea în care se află planeta noastră în momentul de față și despre măsurile pe care le mai putem lua încă pentru a preveni distrugerea ei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dave Goulson

Data apariției: iunie 2023

Titlu original: Silent Earth: Averting the Insect Apocalypse

ISBN: 978-630-303-121-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 416

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon

Teme: natură, pericol

Dave Goulson
Dave Goulson
Autor

Dave Goulson este un renumit profesor de biologie de la Universitatea britanică...

vezi autor