TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iulian N. Vlad. Confesiuni pentru istorie PR-AIR-INVCPI-17-N-001
Iulian N. Vlad. Confesiuni pentru istorie
Vezi
galerie

Iulian N. Vlad. Confesiuni pentru istorie

de Aurel I. Rogojan

Id: #257833

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru generalul Iulian N. Vlad, ca om de informaţii care a descoperit sau intuit din vreme semnele evenimentelor viitoare, marea greutate nu a constat în relevarea adevărului, ci în rostirea lui fără a genera ură şi vrajbă, fără a stârni valurile unor noi furtuni.

Informaţiile dezvăluite nu ar fi scăpat valorificării în scopuri politice, ori în balanţa echilibrului intern şi a alianţelor externe nu trebuie puse acele lucruri care, ascunse fiind, produc un rău mult mai mic, decât dacă ar fi etalate public.

Am considerat necesară această precizare pentru a face înţelese dificultăţile de abordare a generalului Vlad ca interlocutor intr-un demers cu finalitate publicistică.

Aurel I. Rogojan


„(…) Las urmașilor mei faptele, așa cum au fost ele, să le judece ei, să le aprecieze, să le cântărească și să dea verdictul, pentru că fără îndoială, un verdict până la urmă va prevala. (…) În ce mă priveşte, tot ceea ce am făcut, am făcut gîndindu-mă la popor şi la ţară. Pentru acest motiv, pot privi în ochii oricui. (…)

Peste un număr de ani, îşi va da verdictul şi istoria, care va fi scrisă fără ură şi părtinire, cu privire la evenimentele din decembrie 1989 şi la rolul pe care l-am avut şi eu, şi institutia pe care o conduceam atunci, în acel moment de răscruce al destinelor ţării noastre.

De aceea, vă solicit un singur lucru: sentinţa pe care o veţi dadumneavoastră să coincidă cu verdictul Istoriei, pentru ca să nu fie infirmată de aceasta.

Vă mulţumesc.”

Iulian N. Vlad

 

Cartea este structurată în 31 de capitole, un cuvânt din „partea autorului" intitulat „Un destin istoric între judecăţile istoriei" şi 14 anexe. De fapt, volumul este transcriptul dialogului audio-video dintre generalul Iulian N. Vlad, fost ministru secretar de stat şi şef al Departamentului Securităţii Statului şi generalul Aurel I. Rogojan, fost într-o vreme şef de cabinet al generalului Vlad.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aurel I. Rogojan

Data apariției: 2017

ISBN: 978-606-813-879-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 816

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Proema