TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eu și Gheorghiu-Dej
Vezi
galerie

Eu și Gheorghiu-Dej

de Gheorghe Apostol

Titlu apărut în colecția Culisele comunismului la Paul Editions

Id: #426428

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„... fiecare etapă din viaţa unei ţări, este marcată de personalităţi ce rămân în memoria scrisă corect, sau deformat, a istoriei. Perioada 1944-1964 poate fi denumită, pe drept cuvânt, „Anii Gheorghe Gheorghiu-Dej".


Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost un luptător pentru binele celor mulţi şi necăjiţi, beneficiar constant al puşcăriilor care, datorită inteligenţei şi capacităţii sale de înţelept conducător, a fost promovat în fruntea echipei ce preluase conducerea României după cel de-al II-lea Război Mondial.
 

Suficient de prevăzător şi abil pentru a contracara grupul de politicieni ce se afla în slujba Moscovei şi a cărui scop era impunerea „liniei politice" a acesteia, sprijiniţi de unii politicieni „mai culţi", care prin cameleonismul lor, nu erau mai puţin periculoşi pentru soarta ţării.
 

Absolut toate acţiunile lui Gh. Gheorghiu-Dej au fost îndreptate pentru salvarea naţiunii de rezultatele catastrofale, spre care o îndreptau manevrele celor vânduţi intereselor străine. Literatura memorialistică contemporană abundă de „crimele lui Dej", cu toate că s-ar cuveni o departajare clară între acţiunile celor ce făceau crime în numele lui...”
extinde
 

Detalii produs

Autor: Gheorghe Apostol

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 978-606-9703-75-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paul Editions

Teme: comunism, societate, Cultură

Gheorghe Apostol
Gheorghe Apostol
Autor

Gheorghe Apostol a fost un politician comunist român și conducător al Partidului...

vezi autor