TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Am trecut prin iad (Vol. I)
Am trecut prin iad (Vol. I)
Vezi
galerie

Am trecut prin iad (Vol. I)

de Ion Pantazi

Titlu apărut în colecția Culisele comunismului la Paul Editions

Id: #426430

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Am scris această carte considerând că este de datoria mea de a face cunoscute românilor de pretutindeni: figurile proeminente din război şi din închisori ale unor oameni care nu pot fi daţi uitării datorită atitudinilor pozitive sau negative prin care s-au remarcat.

 

Cartea mai urmăreşte aducerea la cunoştinţă a unor fapte şi discuţii ale acelora care, la un moment dat, au avut răspunderea conducerii statului român.

 

Dialogurile, am căutat să le reconstitui din memorie, cu cât mai mare fidelitate posibilă, şi dacă unele nuanţe s-au pierdut, de vină nu sunt eu, ci trecerea anilor, care ştergând amănuntele, a scos în evidenţă numai esenţialul.

 

Am socotit mai important să expun ceea ce gândeam într-un anumit timp, într-o anumită împrejurare, decât greutăţile şi suferinţele întâmpinate de mine sau de alţii.

 

De aceea am trecut peste anchetele grele, bătăi, izolări şi greve, în aceste împrejurări creierul nemaiputând funcţiona normal. Represiunile de orice natură trec, se pierd, dar impresiile, felul de a gândi rămân, căci aşa a lăsat Dumnezeu ca omul să dispară dar sufletul lui să supravieţuiască.

 

Forma de expunere aleasă nu corespunde nici unui stil literar propriu-zis. Dialogurile trebuiesc interpretate ca o formă utilizată de mine pentru a reliefa cu claritate esenţialul, precum şi concluziile unor discuţii revelatoare.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Pantazi

Data apariției: octombrie 2022

ISBN: 9786069703717

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 550

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paul Editions

Teme: comunism, societate, Cultură