TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sissi. Împărăteasa Austriei 9786306588084
Sissi. Împărăteasa Austriei
Vezi
galerie

Sissi. Împărăteasa Austriei

de Paleologue

Id: #431353

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Trista poveste de viață a celei care avea să ajungă Împărăteasa Austriei – fără a visa la mărirea aceasta – începe la vârsta de doar 16 ani, când era un copil fericit, îndrăgostit de mare, de sport și literatură. Opera literară preferată a ei a fost „Visul unei nopți de vară”, a lui Shakespeare, imaginându-și că este Titania, Regina zânelor, neplăcându-i numele de Sisi.


Visele ei nu s-au împlinit niciodată, nu s-a putut acomoda cu eticheta de la Curte și nici cu o soacră rigidă. Împăratul Franz Joseph o iubea nespus, dar în fața mamei sale nu avea niciun cuvânt. Nici măcar atunci când i s-au luat copiii abia născuți, chiar și animalele de companie. Deși înconjurată de multă bogăție ea rămâne un suflet trist, mereu apostrofată de soacră, chiar în public, și urmărită de damele de companie la fiecare pas.


După moartea primei fetițe, la doar 2 ani, Sisi va mai aduce pe lume un băiat Rudolf, care se va sinucide, și o fiică, Marie-Valerie. Distrusă de tot felul de bârfe și chinuită de remușcări cade în depresie, iar asta va duce și la răcirea relațiilor cu Franz Josef care își va găsi mângâierea în brațele actriței Katharina.


Aceată carte ne spune povestea tragică a vieții celei mai frumoase și îndrăgite împărătese, în cadrul istoric al acelor vremuri. Aici vom cunoaște o altă Sissi, cea adevărată nu pe cea din romanticele ecranizări.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paleologue

Data apariției: iulie 2023

ISBN: 9786306588084

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paul Editions

Teme: conflict, depresie, destin, moarte, societate, Monarhie, Cultură