TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maria Antoaneta, ultima regină a Franței 9786306613045
Maria Antoaneta, ultima regină a Franței
Vezi
galerie

Maria Antoaneta, ultima regină a Franței

de Clara Tschudi

Id: #434328

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Maria Antoaneta, fiica împărătesei Maria Tereza a Austriei și a împăratului Sfântului Imperiu Roman Francisc I, s-a măritat la vârsta de 15 ani cu Ludovic Auguste, delfinul Franței, cel care avea să fie încoronat mai târziu ca regele Ludovic al XVI-lea, Maria Antoaneta devenind regină a Franței la vârsta de 18 ani. Căsătoria celor doi a fost parte a unei alianțe politice între Austria și Franța și a avut scopul de a consolida relațiile dintre cele două țări.

 
Perioada de tinerețe a Mariei Antoaneta a fost marcată de adaptarea la viața de curte în Franța, care era plină de reguli stricte și tradiții. Ea a devenit cunoscută pentru cheltuielile excesive și pentru petrecerile extravagante pe care le dădea la Versailles. Acestea au dus la creșterea nemulțumirii poporului francez și la formarea imaginii sale negative. Stilul de viaţă ieșit din comun al reginei a devenit motivul unei revolte a poporului. Numeroase pamflete o acuzau de ignoranţă, extravaganţă şi adulter, numind-o „Doamna Datorie”. Toate acestea au dus la începutul Revoluţiei Franceze.
 

O lucrare deosebită, accesibilă cititorilor de toate vârstele, care dezvăluie faptele ce au dus la sfârșitul monarhiei în Franța.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Clara Tschudi

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 9786306613045

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookstory

Teme: conflict, Monarhie