TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Colina îndrăgostiților 978-630-6613-10-6
Colina îndrăgostiților
Vezi
galerie

Colina îndrăgostiților

de Nicolae C. Batzaria

Id: #434359

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Povestiri orientale
 

Descriere produs

Nicolae C. Batzaria (1874-1952), o personalitate complexă din istoria românilor, a fost prozator, publicist, poet, jurnalist și om politic. Discipol al istoricului Nicolae Iorga, Batzaria era poliglot, vorbea limbile turcă, greacă, bulgară, sârbă și franceză, pe lângă aromâna maternă și limba română. A publicat numeroase opere, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

 

Volumul Colina îndrăgostiților reunește douăzeci de povestiri captivante și misterioase, inspirate din viața orientală. Nu lipsesc din aceste texte poveștile despre îndrăgostiți și cele despre cadâne. În toate remarcăm stilul fermecător și inconfundabil al lui Batzaria, care ne poartă în lumi diverse și ne dezvăluie finaluri neașteptate.

 

„În zilele noastre, conducătorii de cămile arată cu mâna călătorilor ce străbat pustiul Hauran o ridicătură de nisip care se găseşte la dreapta drumului de caravane. E „Colina îndrăgostiţilor”, spun ei. Acolo şi-au găsit moartea tânărul Elmahir şi frumoasa Taluna, mândria şi podoaba tribului Beni-Malik.”

 

O lucrare deosebită, atât pentru pasionații de lectură, cât și pentru cei atrași de legendele Orientului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae C. Batzaria

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-630-6613-10-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookstory

Teme: aventură, iubire, Cultură