TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O enigmă și un miracol istoric 978-630-6613-12-0
O enigmă și un miracol istoric
Vezi
galerie

O enigmă și un miracol istoric

de Gheorghe I. Brătianu

Id: #434352

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Poporul român
 

Descriere produs

Gheorghe I. Brătianu (1898-1953) a fost un istoric de seamă, om politic și de stat, profesor universitar și membru al Academiei Române. S-a născut la Ruginoasa, în judeţul Iaşi, fiind fiul lui Ion I.C. Brătianu şi al principesei Maria Moruzi-Cuza, văduva lui Alexandru Cuza, fiul lui Alexandru Ioan Cuza, fostul domnitor al Principatelor Unite.

 

În calitatea sa de istoric, Gheorghe I. Brătianu a susținut cu tenacitate și rigoare științifică teza continuității poporului român în spațiul carpato-danubiano-pontic.

 

O enigmă şi un miracol istoric: poporul român este una dintre principalele sale opere. Așa cum însuși autorul ne mărturisește, aceasta a fost scrisă inițial ca un răspuns la o carte a profesorului Ferdinand Lot – al cărui student a fost –, examinând capitolul din aceasta consacrat originilor poporului român. Volumul de față nu este însă unul exhaustiv, Brătianu recunoscând că „ar mai fi încă foarte multe de adăugat și de îndreptat, dar, din capul locului, lucrarea nu a fost, nici nu trebuie privită ca o examinare completă a unei probleme atât de vaste și de grele. Ea a avut doar rostul de a aduce o lămurire, un răspuns.”


„Aș fi deplin mulțumit dacă în judecata viitorului, cărticica aceasta va aduce o mărturie a liniștii și a seninătății cu care neamul nostru, de atâtea ori încercat, poate încă o dată să înfrunte vremurile, încrezător în dreptul și în destinul său.” (Gheorghe I. Brătianu)



Alte titluri pentru Gheorghe I.Brătianu (autor):
Chestiunea Mării Negre (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Gheorghe I. Brătianu

Data apariției: februarie 2024

ISBN: 978-630-6613-12-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookstory

Teme: societate, Cultură

 

Loc în topurile Cartepedia