TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Parcul Mansfield 978-606-088-367-8
Parcul Mansfield
Vezi
galerie

Parcul Mansfield

de Jane Austen

Titlu apărut în colecția Corint Clasici ai Literaturii la Corint

Id: #432767

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ecranizări:

  • Mansfield Park (1999), r. Patricia Rozema
  • Mansfield Park (2007), r. Iain B. MacDonald

Jane Austen a creat în romanul Parcul Mansfield cea mai atipică eroină din galeria tinerelor care populează universul său literar: Fanny Price, o protagonistă discretă și, aparent, neînsemnată, dar care se dovedește remarcabilă, mai ales prin forța cu care își urmează propria busolă morală, nelăsându-se dominată de așteptările societății în care a fost crescută. Problematica moralității este fundamentală în această proză a autoarei, iar modul în care este adusă în discuție – nuanțat, complex – a făcut ca Parcul Mansfield să beneficieze, de-a lungul celor mai bine de două secole scurse de la prima publicare, de noi grile de lectură, transformând romanul în cea mai controversată și, totodată, mai profundă carte a scriitoarei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jane Austen

Ilustrator: Georg Friedrich Kersting

Traducător: Anca Irina Ionescu

Prefaţator: Dragoș Zetu

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-088-367-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: iubire, societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„În esență, cartea este despre un copil dezrădăcinat, care posedă o conștiință de neclintit. O adevărată eroină.”

Paula Byrne

„(Jane Austen) este unul dintre cei mai consecvenți autori de satiră din întreaga literatură.”

Virginia Woolf

Parcul Mansfield abordează teme tari, precum spiritualitatea și moralitatea, reprezentând, în plus, o dovadă a maturității scriitoricești a lui Austen. Este, probabil, cel mai profund și mai sofisticat roman al ei, dar și cel care a stârnit cele mai multe controverse și critici. Deși, în linii mari, scriitoarea britanică se ocupă de aceeași secțiune a societății engleze ca și în celelalte romane, mica nobilime provincială, aici accentul nu cade pe textura socială a vieții protagoniștilor, ci pe cea morală.”

Dragoș Zetu, „Prefață”

„La fel ca Jane Eyre, celebra eroină a romanului eponim al lui Charlotte Brontë, Fanny, deși nu strălucește prin rafinament sau grație, reușește să ia mereu deciziile corecte, bazate pe o analiză atentă a consecințelor faptelor ei, ambele personaje ascultând mereu de vocea conștiinței și nu de cea a sentimentelor impulsive. Într‑o anumită măsură, Fanny este răspunsul lui Jane Austen la excesele romantismului, curent care exagera importanța sentimentelor. Mai mult decât atât, Fanny nu urmărește diferitele tipuri de recompense sociale  la care aproape toate celelalte personaje visează.”

Dragoș Zetu, „Prefață”
Jane Austen
Jane Austen
Autor

Jane Austen s-a născut pe data de 16 decembrie 1775 în localitatea Steventon din...

vezi autor