TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iluzii pierdute 978-606-793-996-5
Iluzii pierdute
Vezi
galerie

Iluzii pierdute

de Honoré de Balzac

Titlu apărut în colecția Corint Clasici ai Literaturii la Corint

Id: #434425

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Film câștigător a șapte premii César

 

Urmărind povestea tânărului poet Lucien Chardon, a relațiilor și a încercărilor sale de ascensiune socială, descoperim în Iluzii pierdute o frescă impresionantă a societății franceze din prima jumătate a secolului al XIX-lea și a moravurilor acesteia.

 

Illusions perdues, film din 2021, în regia lui Xavier Giannoli, cu Benjamin Voisin (în rolul lui Lucien Chardon), Cecilé de France (ca Louise), și Xavier Dolan, Gérard Depardieu; câștigător al șapte premii César.

 

În Iluzii pierdute, parte din monumentala „Comedie umană”, protagonistul, Lucien Chardon, este un jurnalist ale cărui aspirații de a accede în lumea nobiliară, căreia simte că îi aparține de drept, sunt susținute, prin mari sacrificii, de către mama și sora sa. Celălalt erou al romanului, David Séchard, tipograf constrâns să preia afacerea tatălui său, are propriile aspirații, anume de a fi inventator. Balzac oferă în acest magistral roman un panoptic cultural, social și moral al Franței de început de secol XIX.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Honoré de Balzac

Traducător: Simona Brînzaru

Prefaţator: Andreea Vlădescu

Data apariției: ianuarie 2024

ISBN: 978-606-793-996-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 720

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Balzac a fost, pe rând, un sfânt, un criminal, un judecător onest, un judecător corupt, un ministru, o femeie de moravuri ușoare, o ducesă și, întotdeauna, un geniu.”

André Maurois

„Balzac [a fost] maestrul neegalat al artei de a reda umanitatea așa cum se manifestă ea în societatea modernă. […] A scrutat și a sfidat totul.”

George Sand

„Admirat fără rezerve sau negat pătimaș, Honoré de Balzac (1799–1850) s-a afirmat în conștiința culturală universală ca un titan al literaturii. Genial prin interpretarea realului și prin forța artistică, el a prefigurat de fapt un alt mod de abordare estetică a societății și a individului.”

Andreea Vlădescu, „Prefață”
Honoré de Balzac
Honoré de Balzac
Autor

Honoré de Balzac (1799-1850) s-a consacrat literaturii de foarte devreme, public...

vezi autor