TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femei în Războiul celor Două Roze 978-973-46-9584-3
Femei în Războiul celor Două Roze
Vezi
galerie

Femei în Războiul celor Două Roze

de David Baldwin, Michael Jones, Philippa Gregory

Id: #432418

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Jacquetta de Luxemburg, Elizabeth Woodville, Regina Albă Margaret Beaufort, întemeietoarea Dinastiei Tudorilor
 

Descriere produs

Toate trei au fost de familie bună şi au avut o educaţie aleasă. Toate trei, prin naştere sau prin căsătorie, au ajuns să joace un rol esenţial în complicatele intrigi şi conflicte din Războiul celor Două Roze. Şi totuşi, ştim foarte puţine lucruri despre ele, pentru că femeile lipsesc în general din cronicile medievale. Cele trei sunt Jacquetta de Luxemburg, fiica ei Elizabeth Woodville, soţia regelui Eduard al IV-lea, şi Margaret Beaufort, mama primului rege din dinastia Tudorilor.


Jacquetta de Luxemburg, ducesă de Bedford, s-a căsătorit din dragoste cu un bărbat inferior ca statut social, dar fiica ei a devenit regina Angliei. Philippa Gregory s-a documentat îndelung pentru a ne oferi prima biografie a acestei femei care a trecut prin două războaie şi a fost primă-doamnă la două curţi rivale. David Baldwin spune povestea fiicei Jacquettei, Elizabeth, care era o văduvă cu doi copii când Eduard al IV-lea a luat-o de soţie. Ea va fi cunoscută ca „regina albă” şi ca mama faimoşilor „prinţi din Turnul Londrei”, a căror dispariţie nu a fost elucidată nici în prezent. Michael Jones face un portret mai nuanţat al lui Margaret Beaufort, pe care izvoarele istorice o prezintă mereu ca pe o femeie pioasă, dar care a complotat şi şi-a trădat regele pentru ca fiul ei să devină primul monarh din familia Tudor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: David Baldwin, Michael Jones, Philippa Gregory

Traducător: Justina Bandol

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-973-46-9584-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, război, trădare, Monarhie

 

Opinii editoriale

„Povestea captivantă a trei femei curajoase care au modelat istoria Angliei.”

Publishers Weekly

„O lectură antrenantă. Fanii Philippei Gregory vor savura aceste studii despre cele trei femei care i-au inspirat romanele din ciclul dedicat Războiului celor Două Roze.”

The Post and Courier

„Pentru mine, aceste trei femei sunt interesante şi individual. Ele sunt eroinele, strămoaşele mele. Vieţile lor, ca şi ale altora, îmi arată ce poate face o femeie chiar şi fără a avea oficial parte de putere, educaţie sau drepturi, într‑o lume dominată de bărbaţi. Sunt exemple inspiraţionale ale forţei spiritului feminin.”

Philippa Gregory
Philippa Gregory
Philippa Gregory
Autor

Philippa Gregory, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane...

vezi autor