TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hitler. 1936–1945 (Vol. 2)
Hitler. 1936–1945 (Vol. 2)
Vezi
galerie

Hitler. 1936–1945 (Vol. 2)

de Ian Kershaw

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #430244

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Nemesis
 

Descriere produs

Laureat al Premiului Wolfson pentru istorie și al Premiului Bruno Kreisky
Câștigător al British Academy Book Prize

 

Nici o altă figură din istoria secolului XX nu cere o înțelegere biografică mai clară și mai aprofundată decât Adolf Hitler și nici o perioadă nu este mai importantă decât cel de-al Doilea Război Mondial.

 

În acest al doilea volum al biografiei canonice scrise de Ian Kershaw, îl descoperim pe Hitler la apogeul puterii sale, idolatrizat de milioane de germani pentru faptul de a fi salvat națiunea de o catastrofă economică. Partidul nazist, forțele armate, cartelurile industriale și funcționarii publici veneau cu toții „în întâmpinarea Führerului“. Între timp, Hitler era hotărât să își realizeze viziunea mefistofelică: subjugarea Europei sub stăpânirea Reichului de O Mie de Ani și, în acest proces, anihilarea evreilor.

 

Trei ani, Hitler și armatele sale au aruncat continentul european într-o baie de sânge, soldați germani, însoțiți de unități SS, masacrând trupe și civili din țările cucerite. Ulterior, pe măsură ce echilibrul s-a schimbat în favoarea Aliaților, Kershaw ne prezintă un Hitler transformat din războinic invincibil în parior disperat, provocând în cele din urmă distrugerea țării sale și punându-și capăt zilelor într-un buncăr de sub Berlinul ajuns o ruină.

 

Având la bază o activitate de cercetare impresionantă, incluzând numeroase surse neutilizate până în acest moment, Hitler. 1936-1945. Nemesis reprezintă punctul final al unei biografii devenite o operă clasică a timpului nostru.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian Kershaw

Traducător: Diana Popescu-Marin

Data apariției: iunie 2023

Titlu original: Hitler: 1889-1936 Hubris

ISBN: 978-630-319-066-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1200

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, nazism, război, Al Doilea Război Mondial

Ian Kershaw
Ian Kershaw
Autor

Ian Kershaw (n. 1943) este un istoric britanic bine-cunoscut pentru lucrările sa...

vezi autor