TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Colaps 978-606-33-7562-0
Colaps
Vezi
galerie

Colaps

de Jared Diamond

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #431985

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum aleg societățile să eșueze sau să reușească
 

Descriere produs

Daunele aduse mediului, schimbările climatice, globalizarea, creșterea rapidă a populației și alegerile politice neînțelepte au fost factorii care au dus la dispariția unor societăți în întreaga lume. Cu toate acestea, unele au găsit soluții și au rezistat. La fel ca și în alte lucrări ale sale, Diamond urmărește tiparul fundamental al catastrofei și țese o teză globală cuprinzătoare printr-o serie de narațiuni istorico-culturale fascinante. Colapsul se mută de la culturile polineziene de pe Insula Paștelui la înfloritoarele civilizații americane ale indienilor Anasazi și ale mayașilor și în cele din urmă la colonia vikingă din Groenlanda. Probleme similare celor cu care ne confruntăm astăzi au produs deja dezastru în Rwanda și Haiti, cu toate că Australia și China încearcă să facă față în moduri inovatoare. În ciuda bogăției aparent inepuizabile a propriei societăți și a puterii politice de neegalat, au început să apară avertismente serioase rău-prevestitoare chiar și în zone protejate precum Montana.

 

Genială, lămuritoare și extrem de captivantă, Colaps este destinată să-și ocupe locul drept una dintre cărțile esențiale ale timpului nostru, ridicând întrebarea critică: Cum poate lumea noastră să evite cel mai bine sinuciderea ecologică?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jared Diamond

Traducător: Cristina Niculescu

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-33-7562-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 800

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Dl Diamond... este un scriitor lucid, cu capacitatea de a face conceptele științifice ușor accesibile cititorului, iar studiile sale de caz despre culturile care au eșuat sunt mereu extrem de convingătoare.

The New York Times

„... Colaps este un efort magistral plin de perspicacitate și scris cu claritate și cu entuziasm.”

Businessweek

„Arme, virusuri și oțel și Colaps se numără printre cele mai semnificative proiecte lansate de un intelectual al generației noastre. Sunt cărți magnifice: extraordinare ca erudiție și originalitate, convingătoare în capacitatea lor de a lega pandemoniul digitalizat al prezentului cu răsăriturile misterioase ale trecutului îndepărtat. Le-am citit pe ambele gândindu-mă cum ar putea fi literatura dacă fiecare autor ar ști atât de multe, ar scrie atât de clar și ar argumenta cu atâta grijă.”

Gregg Easterbrook, The New York Times Book Review
Jared Diamond
Jared Diamond
Autor

Jared Diamond, un polimat cunoscut, este profesor de geografie la Universitatea...

vezi autor