TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hitler și Stalin 978-630-319-013-6
Hitler și Stalin
Vezi
galerie

Hitler și Stalin

de Laurence Rees

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #431473

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Aliați și inamici. Tiranii în cel de-al Doilea Război Mondial
 

Descriere produs

Un istoric premiat care disecă regimurile de teroare ale lui Hitler și Stalin și arată gradul de brutalizare extremă la care au supus lumea din jurul lor.

 

Doi dintre tiranii secolului XX se deosebesc de restul prin cruzimea și gradul în care au influențat cursul istoriei. Aliați pentru scurtă vreme în cel de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler și Iosif Stalin au încercat apoi să se anihileze reciproc în campanii de dimensiuni nemaivăzute de lumea modernă, afectând deopotrivă civili și soldați. Milioane de kilometri pătrați din Europa de Est au fost distruși în încleștarea lor pe viață și pe moarte, milioane de vieți au fost sacrificate.

 

Laurence Rees a cunoscut mai multe persoane care au trăit experiența de a lucra pentru Stalin și Hitler decât orice alt istoric. Folosind mărturiile lor, a compus un portret comparativ al răului, în care idealismul este poluat de pragmatism sângeros, iar suferința umană este folosită fără jenă pe post de instrument politic. Este o descriere uluitoare a două regimuri lipsite de ancoră morală și menite a se distruge unul pe altul, dar și pe cei prinși în câmpul magnetic vicios al conducerii lor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Laurence Rees

Traducător: Aurelia Ulici

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-630-319-013-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: Al Doilea Război Mondial, moarte, pericol

 

Opinii editoriale

„Printr-o muncă de cercetare meticuloasă și mărturii uimitoare, Rees dezvăluie ca un expert ce este «maleabilitatea minții umane».”

Kirkus Reviews

„Această istorie bogată în detalii documentează cu forță distrugerile pe care tiranii cu viziuni utopice le pot provoca lumii.”

Publishers Weekly

„În acest studiu fascinant despre doi monștri, Rees este extraordinar de perceptiv și de original.

Sir Antony Beevor

„Venind de la unul dintre experții de frunte în al Doilea Război Mondial, aceasta este o relatare importantă și originală – și devastatoare – despre Hitler și Stalin ca dictatori. O lectură obligatorie.

Prof. Robert Service

„Laurence Rees combină într-un mod genial mărturii pline de forță ale martorilor oculari, povestirea plină de culoare și analiza de ținută în această relatare despre cum și-au condus țările doi dictatori teribili în cel mai distrugător și inuman război din istorie.”

Prof. Ian Kershaw