TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Diplomaţie şi invidie 978-606-38-0898-2
Vezi
galerie

Diplomaţie şi invidie

de Emil Ghiţulescu

Titlu apărut în colecția Niculescu Fiction la Niculescu

Id: #432785

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Ambasador în vâltoarea istoriei e cartea dublului norocos care este Emil Ghițulescu. Domnia sa e și un scriitor de talent, autor al unor cărți premiate de Uniunea Scriitorilor al cărui membru e. Mult mai important, Emil Ghițulescu a fost ambasador în țări mai puțin vizitate de români: Pakistan, Afganistan, Sudan, Venezuela și Vietnam. Pentru un autor de note de călătorie prezența în locuri mai puțin frecventate de către cititorii săi e un avantaj de neprețuit. Și dacă ar scrie cu picioarele, tot ar fi interesant la lectură, prin lumea aparte descrisă ca ajuns la fața locului. Dacă mai e și scriitor, și nu unul oarecare, ci un scriitor de talent, atunci chiar c-a dat lovitura.”

ION CRISTOIU, jurnalist, scriitor și analist politic

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emil Ghiţulescu

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-38-0898-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Niculescu

 

Opinii editoriale

„Emil Ghițulescu a trăit o experiență unică în viața unui diplomat, aceea a mandatului de reprezentant al României în – la ora respectivă – cea mai fierbinte zonă geopolitică de pe glob: Pakistan și Afganistan. A fost această misiune o șansă sau o corvoadă? […] Noi, profanii, am fi mai degrabă tentați să răspundem că destinul i-a jucat o fentă ambasadorului Emil Ghițulescu, trimițându-l, în locul unei destinații exotice și liniștite, în miezul problemei, într-o zonă în care moartea este o prezență cotidiană și în care reprezentarea unei țări ca România are exigențe necunoscute în altă parte.”

RĂZVAN VONCU, scriitor și critic literar

„Emil Ghiţulescu este cunoscut şi respectat de iubitorii de literatură ca un autor cu o cultură întinsă, talentat şi devotat (cu discreţie) literaturii române, pe care o promovează în diverse ţări în calitate de diplomat. […] După 1989, revenind în cariera diplomatică, foloseşte în mod exemplar cultura ca mijloc de acreditare în conştiinţa partenerilor de dialog din alte ţări, ca instrument ideal de comunicare şi persuasiune. Emil Ghiţulescu a înţeles întotdeauna corect această realitate şi şi-a făcut un stil din comunicarea diplomatică şi în plan spiritual. El este nu numai un înalt funcţionar, ci şi un om de cultură activ şi responsabil.”

ALEX ȘTEFĂNESCU, scriitor și critic literar
Emil Ghiţulescu
Emil Ghiţulescu
Autor

Emil Ghițulescu a trăit o experiență unică în viața unui diplomat, aceea a manda...

vezi autor