TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Simetria dorințelor HF-ESN-SIMETD-19-N-001
Vezi
galerie

Simetria dorințelor

de Eshkol Nevo

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #265316

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

Roman încununat cu Premiul ADEI-WIZO în Italia și finalist la Kritikerpreis der Jury der Jungen Kritik în Austria, Simetria dorințelor a fost tradus în mai multe limbi, devenind bestseller în Israel, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

 

Patru bărbați tineri, buni prieteni, au obiceiul de a se întâlni pentru a urmări împreună finala Campionatului Mondial de Fotbal, obicei respectat cu sfințenie încă de pe vremea când erau elevi. Desigur, meciurile de fotbal nu reprezintă decât un pretext, așa cum se întâmplă și în cazul finalei din 1998. Doar că acum unul dintre ei are o idee: fiecare să scrie pe o bucățică de hârtie câte trei dorințe pe care le vrea împlinite până la meciul final al următorului Campionat Mondial, când vor vedea ce anume au reușit să realizeze și ce nu. Această secvență din deschiderea romanului marchează momentul în care Nevo începe să exploreze culisele vieților și trăirilor cele mai intime ale celor patru tineri, cartografiind o prietenie care ni se dezvăluie în toată forța ei covârșitoare, în ciuda trădărilor, a violenței, a resentimentelor și chiar a morții.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eshkol Nevo

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: octombrie 2019

Titlu original: משאלה אחת ימינה (World Cup Wishes)

ISBN: 978-606-097-241-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 252

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: prietenie, umor, moarte, trădare

 

Opinii editoriale

O poveste subtilă, captivantă și lipsită de inhibiții despre prietenie.

La Repubblica

Eshkol Nevo, un star al literaturii israeliene, explorează magistral tensiunile vieții de zi cu zi pe fondul unei nesfârșite stări de urgență.

The Independent

Una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în ultima vreme. Nu m-am mai atașat astfel de un personaj de la Rătăcirile fetei nesăbuite de Vargas Llosa. Secretul acestui roman stă în umor și emoție.

Corriere della Sera
Eshkol Nevo
Eshkol Nevo
Autor

Eshkol Nevo s-a născut la Ierusalim în 1971. A studiat copywriting la Colegiul T...

vezi autor