TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păsările se duc să moară în Peru
Vezi
galerie

Păsările se duc să moară în Peru

de Romain Gary

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #430761

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Nuvele
 

Descriere produs

Păsările se duc să moară în Peru, nuvela care dă titlul volumului, a fost publicată mai întâi în revista franceză Playboy, în 1964, și a stat la baza primului film scris și regizat de Romain Gary, în 1968, avându-i în distribuție pe marii actori Jean Seberg, Maurice Ronet, Pierre Brasseur și Danielle Darieux.

 

Ironice și tragice, cele șaisprezece nuvele reunite în volumul Păsările se duc să moară în Peru sunt o invitație în universul cosmopolit al autorului. Din Peru în souk-urile Istanbulului, dintr-un sat oarecare din România și până în îndepărtatul La Paz, natura umană și mai cu seamă slăbiciunile acesteia devin rând pe rând materia intransigenței sau a indulgenței autorului. Ironia lui Romain Gary și umorul negru, coroziv străbat fiecare pagină și conturează tipologiile umane – aventurierul, naivul, devotatul, încăpățânatul, deziluzionatul, vanitosul, arogantul, ticălosul, obtuzul, odiosul, bruta, optimistul. Cu toții se află fie la granița dintre viață și moarte, fie la cea dintre renunțare și încredere.

 

„N-a fost nimic premeditat: scriind aceste nuvele, eram convins că mă las doar în voia plăcerii de a povesti. Abia în clipa când le-am organizat într-un volum, mi-am dat seama de inspirația care le leagă: demonii mei obișnuiți m-au împiedicat încă o dată să renunț. Aerul meu amuzat și ironic nu păcălește pe nimeni: fenomenul uman continuă să mă sperie și să mă facă să ezit între speranța într-o revoluție biologică, oricare ar fi aceea, și o revoluție pur și simplu.” — ROMAIN GARY

extinde
 

Detalii produs

Autor: Romain Gary

Coordonator: Denisa Comănescu

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-097-260-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: încredere, moarte, supraviețuire

Romain Gary
Romain Gary
Autor

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scen...

vezi autor
Denisa Comănescu
Denisa Comănescu
Coordonator

Absolventa a Facultatii de Filologie - sectia romana-engleza - a Universitatii d...

vezi autor