TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Școala și societatea - trei prelegeri
Școala și societatea - trei prelegeri
Vezi
galerie

Școala și societatea - trei prelegeri

de John Dewey

Titlu apărut în colecția Știinte ale educației la Pro Universitaria

Id: #421260

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Principiile morale în educație. Copilul și curriculumul
 

Descriere produs

- „Școala și societatea - trei prelegeri” a fost prima lucrare publicată de John Dewey cu privire la educație. O publicație extrem de influentă la propriu, ar pune de asemenea bazele lucrărilor sale ulterioare.


Deși a fost scrisă la începutul secolului al XX-lea, „Principiile morale în educație” este încă relevantă în domeniu astăzi. Dewey spune că este încă necesar să se predea „morala” (nu în sens dogmatic) pentru a cultiva mințile tuturor elevilor. Predarea moralei (aproape întotdeauna indirectă) ajută la crearea unui sentiment de comunitate, integritate, cunoaștere, putere și satisfacție personală în cadrul unui elev. Elevul învață să-și cultive propriile convingeri despre lume, comunitate, colegii săi etc.


- „Copilul și curriculumul” privește procesul de educație din ambele perspective – copil și curriculum. Dewey îl conduce pe cititor să vadă curriculumul, ceea ce copilul trebuie să învețe, din starea de spirit prezentă a copilului. El consideră, de asemenea, punctul de vedere al profesorilor ca fiind vehiculul care transmite și oferă programa. Dewey a înțeles că structura minții unui copil este mult diferită de cea a unui adult. Un copil nu are un cadru în care să clasifice și să plaseze toate informațiile pe care le primește. Copilul încă dezvoltă atât contextul, cât și cadrul pentru a procesa informații despre lumea din jurul lui. Interesele copilului se află în lumea persoanelor și a relațiilor, spre deosebire de cea a faptelor și legilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Dewey

Traducător: Sorin Petrescu

Data apariției: februarie 2022

ISBN: 9786062614799

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 136

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Teme: copilărie

John Dewey
John Dewey
Autor

John Dewey (n. 20 octombrie 1859 în Burlington, Vermont, SUA; d. 1 iunie 1952) a...

vezi autor