TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Valori profesionale și alegeri educaționale
Valori profesionale și alegeri educaționale
Vezi
galerie

Valori profesionale și alegeri educaționale

de Lucian Mocrei Rebrean

Titlu apărut în colecția Sociologie. Pro Universitaria la Pro Universitaria

Id: #430635

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea de față se dorește a fi o modestă contribuție la reînvierea interesului științelor sociale pentru problematica valorilor. Conceptul se situează mereu la granița dintre abstract și concretul trăit al vieții sociale. Deși se referă la interioritatea individului, interesul sociologiei pentru valori rămâne strâns legat de determinarea lor socială. Considerând că valorile rămân un fenomen social latent, dar nu unul cu totul eluziv, ne propunem, în loc de orice altă introducere, să prezentăm câteva premise epistemologice sine qua non în cercetarea lor.

 

 

Cercetarea aparține în egală măsură unor domenii ce interferează în mod firesc, cel al sociologiei valorilor și cel al sociologiei educației. Surprinzând procesul de socializare a valorilor profesionale în perioada educației universitare, lucrarea de față se dorește a fi o modestă contribuție la reînvierea interesului științelor sociale pentru problematica valorilor.

 

Interesul sociologiei pentru valori rămâne strâns legat de determinarea lor socială. Pot fi înțelese ca dimensiuni sine qua non ale culturii de grup. În acest sens, socializarea educațională presupune expunerea viitorilor profesioniști la un set de valori ocupaționale și la o anumită reprezentare idealizată asupra viitorului lor rol profesional.



Alte titluri pentru Lucian MocreiRebrean (autor):
Profesiile îngrijirii (2024) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Lucian Mocrei Rebrean

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-26-1711-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 217

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Teme: societate, Cultură