TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Etica ecologică 978-606-26-1741-7
Vezi
galerie

Etica ecologică

de Arcadie Capcelea, Valeriu Capcelea

Titlu apărut în colecția Filosofie. Pro Universitaria la Pro Universitaria

Id: #432383

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Bazele armonizării relației morale a omului cu mediul înconjurător
 

Descriere produs

Monografia Etica ecologică. Bazele armonizării relației morale a omului cu mediul înconjurător abordează problemele eticii ecologice ce reies din contextul fundamentelor eticii antropocentrice tradiționale prin elucidarea deosebirilor dintre etică și morală, structura și funcțiile eticii, noțiunile și categoriile de bază ale ei (idealul, binele și răul, virtutea și viciul, datoria și conștiința, libertatea, necesitatea și întâmplarea, fericirea, utilul, plăcerea, echitatea, mila, perfecțiunea etc.). Astfel, noțiunile în cauză devin un suport pentru abordarea problemelor eticii ecologice. Concomitent, în lucrare sunt analizate subiectele eticii ecologice și problemele globale ale contemporaneității ce rezultă din actualitatea și perspectiva anilor 20 ai sec. al XXI-lea.

 

Totodată, în carte sunt prezentate publicului interesat noțiunile de bază ale eticii ecologice, istoricul apariției ecoeticii, axându-se pe relația dintre om și natură pe parcursul existenței civilizației umane, dar și pe criza ecologică globală, pe elucidarea aspectelor valorice ale naturii, drepturilor animalelor, eticii naturii și Pământului, pe necesitatea formării la oameni a unei atitudini îngăduitoare față de natură ce constituie cheia succesului în normalizarea relațiilor dintre om și natură.

 

Lucrarea este destinată cercetătorilor din domeniul ecologiei, filosofiei, eticii, teologiei, sociologiei și altor discipline științifice, specialiștilor din domeniul mediului, culturii și educației. În același timp, ea poate fi interesantă și pentru un cerc mai larg de cititori, mai ales pentru persoanele îngrijorate de starea degradantă a mediului ambiant și viitorul civilizației umane.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arcadie Capcelea, Valeriu Capcelea

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-606-26-1741-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 289

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria

Teme: emoții, fericire, natură

Valeriu Capcelea
Valeriu Capcelea
Autor

Valeriu Capcelea, doctor habilitat în filosofie, conferenţiar universitar. Născu...

vezi autor