TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislație conexă și jurisprudență (aprilie 2024) 978-606-39-1417-1
Vezi
galerie

Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, legislație conexă și jurisprudență (aprilie 2024)

de Constantina-Monica Turcu

Id: #264729

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea de față reunește 100 de hotărâri judecătorești definitive pronunțate în materia contenciosului administrativ, selectate din practica foarte recentă a Înaltei Curți de Casație și Justiție și a curților de apel.

 

Cuprinsul lucrării

Urmărind structura Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, spețele au fost grupate pe capitole corespunzătoare reglementărilor din acest act normativ și selectate astfel încât să acopere instituțiile de bază, esențiale, care constituie fundamentul contenciosului administrativ, așa cum se regăsește interpretat și aplicat în practica judiciară, precum: subiectele de sesizare a instanței, tutela administrativă, excepția de nelegalitate, procedura prealabilă, competența instanței de contencios administrativ, suspendarea executării actului administrativ, termenul de introducere a acțiunii, acțiuni împotriva ordonanțelor Guvernului ș.a.

 

Puncte forte

Fiecare speță beneficiază de un scurt rezumat care conține expuneri teoretice relevante, iar spețele au fost sintetizate cu păstrarea elementelor și a informațiilor de interes pentru chestiunea analizată.

 

Întreaga lucrare relevă anvergura domeniilor de aplicare a Legii nr. 554/2004, spețele selectate privind cereri referitoare la: raporturi de serviciu și drepturi salariale ale funcționarilor publici, acte administrative fiscale, proceduri de achiziție publică, încadrarea în grad de handicap, acte administrative emise în materia urbanismului, redobândirea cetățeniei române, incompatibilitate, comunicare informații de interes public, fonduri europene, despăgubiri, executare contracte administrative etc. și cuprinzând referiri valoroase și de actualitate la jurisprudența obligatorie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la decizii ale Curții Constituționale a României, dar și la cauze ale CJUE și CEDO.

 

Public țintă

Această lucrare este destinată, în primul rând, profesioniștilor din domeniul juridic, fiind un instrument adecvat și util de cunoaștere a practicii judiciare în materia contenciosului administrativ, atât pentru mai bună înțelegere a dispozițiilor Legii nr. 554/2004, așa cum au fost interpretate și aplicate de către instanțele judecătorești, cât și pentru atingerea dezideratului privind unificarea practicii juridice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantina-Monica Turcu

Data apariției: aprilie 2024

ISBN: 978-606-39-1417-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 390

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Constantina-Monica Turcu
Constantina-Monica Turcu
Autor

Educație și formare: studii postuniversitare de tehnică legislativă (2004) și „A...

vezi autor