TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării
Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării
Vezi
galerie

Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării

de Reed Hastings, Erin Meyer

Titlu apărut în colecția King la Creator

Id: #419314

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„DENSITATEA TALENTELOR: OAMENII TALENTAŢI SE EFICIENTIZEAZĂ RECIPROC

 
Fiecare angajat are un talent. Când aveam 120 de angajaţi, unii angajaţi erau extrem de talentaţi și alţii erau mai puţin talentaţi. în general, dispuneam de o cantitate destul de consistentă de talent, dispersată la nivelul întregii resurse umane. După disponibilizări, cu doar optzeci de angajaţi dintre cei mai talentaţi, dispuneam de o cantitate de talent mai redusă în general, dar cantitatea de talent pe angajat era mai mare. „Densitatea” noastră de talente crescuse.

Am aflat că o companie cu densitate de talent este o companie pentru care oricine doreşte să lucreze. Angajaţii cei mai performanţi se dezvoltă în special în medii în care densitatea generală a talentelor este ridicată.
 
Angajaţii noştri au învăţat mai mult unii de la alţii, iar echipele au realizat mai multe, mai rapid. Această stare de fapt a crescut motivaţia şi satisfacţia individuală şi a determinat întreaga companie să realizeze mai mult. Am constatat că, fiind înconjuraţi de cei mai buni, activitatea aflată deja la un nivel bun a fost catapultată la un nivel cu totul nou.

Cel mai important, colaborarea cu colegii cu adevărat talentaţi a fost incitantă, a fost considerată o sursă de inspiraţie şi foarte distractivă - fapt care rămâne la fel de adevărat astăzi, când compania a ajuns la şapte mii de angajaţi, cum era atunci, la optzeci.

În retrospectivă, am înţeles că o echipă cu unul sau doi angajaţi mediocri reduce performanţa tuturor celor din echipă. Dacă aveţi o echipă formată din cinci angajaţi uimitori şi doi angajaţi adecvaţi, cei adecvaţi vor:

•    compromite energia managerilor, astfel încât aceştia să aibă mai puţin timp pentru cei mai performanţi;
•    reduce calitatea discuţiilor de grup, scăzând IQ-ul general al echipei;
•    forţa pe alţii să dezvolte modalităţi de a lucra în jurul lor, reducând eficienţa;
•    stimula angajaţii care vizează excelenţa să renunţe;
•    arăta echipei că acceptaţi mediocritatea, amplificând astfel problema.”
extinde
 

Detalii produs

Autor: Reed Hastings, Erin Meyer

Traducător: Ana-Maria Gonțea, Magda Iftene

Data apariției: decembrie 2021

ISBN: 9786060294597

Copertă: Paperback

Număr pagini: 404

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: succes

Editura: Creator

 

Opinii editoriale

Prin alternarea de secțiuni cu Meyer, care oferă rafinament pe baza a peste 200 de interviuri la nivelul Netflix, Hastings descrie în detaliu crearea metodei Netflix, de la angajarea celor mai bune talente creative, cu salarii mari, până la creșterea gradului de sinceritate prin feedback frecvent și eliminarea treptată a verificărilor care înăbușă inovarea. Fascinanta poveste a unei abordări contraintuitive care, aparent, funcționează.

Kirkus Reviews

Am avut onoarea de a învață chiar de la Reed și de a studia cultura Netflix. Perspectivele oferite în această carte sunt de neprețuit pentru oricine încearcă să creeze și să mențină o cultură organizațională.

Satya Nadella, director executiv al Microsoft

Pe măsură ce epoca informației reduce ciclurile de producție și comprimă intervalele de timp, cea mai importantă întrebare de business a erei noastre se referă la modul în care putem continua să inovăm. În această carte excelență, Reed Hastings și Erin Meyer dau răspunsul. Trasează o metodologie dovedită, sistematică pentru construirea, menținerea și îmbunătățirea unei culturi globale deosebit de inovative. O lucrare uimitoare. Bravo!

Ben Horowitz, cofondator al Andreessen Horowitz

Să lăsăm deoparte reinventarea televiziunii; adevărata realizare a lui Reed Hastings este reinventarea culturii corporative, iar în Regulă fără reguli, Reed dezvăluie toate tacticile și procesele pe care le-a folosit pentru a face din Netflix una dintre cele mai inovative companii ale secolului XXI. O carte clară, convingătoare, fascinantă (așa cum îi șade bine unei cărți despre Netflix) și pe care nu-ți vine să o lași din mână; Regulă fără reguli este cartea pe care îmi doresc să o fi citit la vremea când lansam afacerea și pe care o voi da fiecărui director executiv cu care lucrez. Este pur și simplu o lectură obligatorie pentru orice director de companie. 

Marc Randolph, cofondator al Netflix și autor al That Will Never Work: The Birth of Netflix and the Amazing Life of an Idea
Reed Hastings
Reed Hastings
Autor

Reed Hastings este antreprenorul care a revoluționat industria divertismentului...

vezi autor
Erin Meyer
Erin Meyer
Autor

Erin Meyer este autoarea The Culture Map: Breaking Through the Invisible Boundar...

vezi autor