TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un suspect neobișnuit
Vezi
galerie

Un suspect neobișnuit

de Ben Machell

Id: #424932

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Uluitoarea poveste adevarată a unui Robin Hood al zilelor noastre
 

Descriere produs

Stephen Jackley era un tânăr student britanic, când a început criza financiară globală în 2007. Copleșit de indiferență crescândă față de egalitatea economică, el a devenit obsedat de ideea de a-și asuma rolul lui Robin Hood.
Fără nicio experiență, a decis să devină jefuitor de bănci, fură de la bogați și dădea săracilor. Împotriva tuturor circumstanțelor, planul său chiar a funcționat.
Jackley a folosit deghizări, rute de evacuare elaborate și arme false pentru a jefui cu succes un șir de bănci, fugind cu mii de lire sterline. El a organizat zece jafuri în sud-vestul Angliei pe o perioadă de șase luni. Bancnotele marcate cu "RH" (Robin Hood) au ajuns în mâinile persoanelor fără adăpost. Motivat de certitudinea capitalismului global care distruge vieți și conduce planeta spre un dezastru ecologic, el a visat să schimbe lumea în bine prin infracțiunile sale. Poliția, în ciuda eforturilor, habar nu avea ce se întâmplă sau cine este responsabil. Însă ambiția lui Jackley a devenit mai mare.

Aceasta este povestea lui.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ben Machell

Traducător: Ana-Maria Gonțea

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 978-606-029-447-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Creator

Teme: adevăr, conflict, curaj

 

Opinii editoriale

Stephen Jackley, jefuitorul bancar "Robin Hood", este un student cu o poveste incredibilă, din ce în ce mai întunecată, pe care Ben Machell o spune cu spirit de box-office hollywoodian și compasiune. Cu fiecare pagină, te trezești țipând până la el în închisoare: "Oh, Doamne! Ce faci, Stephen?". Cum planul unui tânăr de a salva lumea a mers periculos de greșit.

Caitlin Moran autor bestseller New York Times „How to Be a Woman”

Unul dintre punctele forte convingătoare ale cărții este descoperirea diferitelor motivații pentru comportamentul subiectului său... Această carte splendidă face dreptate deplină complexității sale.

The Guardian

[O] încrucișare între povestea jafului și biografie... Machell își tratează subiectul cu fascinație tandră, dezaprobând strategia lui Jackley, dar nu și viziunea sa asupra lumii.

Esquire