TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
No War
No War
Vezi
galerie

Id: #430099

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum m-am opus în cele din urmă
 

Descriere produs

„George Orwell scria că cel mai bun mod de a încheia un război este să-l pierzi. Eu vreau ca Rusia să piardă cât mai repede acest război, iar Ucraina să-și recapete toate teritoriile care i-au fost răpite. Vreau să fie creat cât mai curând Tribunalul Internațional pentru investigarea tuturor crimelor regimului putinist și ca toți complicii la acest război să ajungă pe banca acuzaților. Sper că în viitor Rusia va reuși să se inspire din experiența Germaniei – care poate fi considerată exemplară – pentru a-și reinterpreta moștenirea istorică extrem de grea. Eu, cel puțin, de îndată ce războiul acesta se va încheia, sunt gata să particip la reconstrucția a tot ceea ce trupele rusești a distrus în Ucraina. Și știu mulți ruși care sunt gata să facă același lucru.”

Marina Ovsiannikova



Marina Ovsiannikova este o jurnalistă rusă care a lucrat pentru postul tv rusesc de stat ChannelOne Russia. A fost editor de știri la principala emisiune de seara a postului TV, Vremya, încă de la începutul anilor 2000, mai târziu spunând că rolul ei era de fapt sa facă să funcționeze „propaganda de la Kremlin”.


În martie 2022 a întrerupt emisiune live Vremya pentru a protesta împotriva invaziei Rusiei în
Ucraina, gest care a dus numele ei pe toate agențiile de știri din lume. Ulterior, a fost arestată și închisă fără drept la avocat, iar în cele din urmă eliberată sub arest la domiciliu. No war. Cum m- am opus în cele din urmă masinăriei de propaganda a Kremlinului este relatarea experienței
jurnalistei ruse pusă în postura de a trăi consecințele unui gest pe cât de curajos și necesar, pe atât de riscant pentru propria viața.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marina Ovsiannikova

Traducător: Justina Bandol

Data apariției: mai 2023

ISBN: 978-606-95702-1-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 232

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

Teme: adevăr, conflict, curaj, Democrație, exil, încredere, libertate, manipulare, pericol, război, supraviețuire

Marina Ovsiannikova
Marina Ovsiannikova
Autor

Marina Ovsiannikova este o jurnalistă rusă care a lucrat pentru postul tv rusesc...

vezi autor