TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept privat roman UJ-EMM-DPRERS-11-P-001
Vezi
galerie

Drept privat roman

de Emil Molcuţ

Titlu apărut în colecția II. Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #221874

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Terminologie juridică romană
 

Descriere produs

Problema importanței „Dreptului privat roman” s-a pus încă din epoca renașterii, pentru că dreptul privat roman a trăit o viață proprie, în sensul că a supraviețuit societății care l-a creat și s-a aplicat atât în Evul Mediu, cât și în epoca modernă, spre deosebire de toate celelalte sisteme de drept ale antichității, care au rămas simple documente arheologice și prezintă numai o valoare culturală sau de cunoaștere. Acest fenomen de vitalitate cu totul excepțională a fost explicat fie prin factori de natură obiectivă, fie prin factori de natură subiectivă.

 

Cert este faptul că „Drept privat roman” este expresia juridică generală și abstractă a relațiilor dintr-­o societate care se întemeiază pe proprietatea privată și pe economia de schimb. Astfel încât, orice societate, din orice epocă istorică, dacă se întemeiază pe proprietatea privată și pe economia de schimb, găsește gata elaborate în dreptul privat român, toate conceptele, categoriile, principiile și instituțiile necesare în vederea reglementării juridice a acestor relații.

 

Prezența ediție a fost completată cu un capitol de „terminologie juridică romană”, în care, alfabetic, sunt explicați aproape 1500 de termeni din dreptul roman.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emil Molcuţ

Data apariției: 2011

ISBN: 978-973-127-637-3

Copertă: Paperback

Număr pagini: 520

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

 

Loc în topurile Cartepedia