TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Biroul pentru Grădini și Iazuri HF-DID-BIPGII-19-N-001
Vezi
galerie

Biroul pentru Grădini și Iazuri

de Didier Decoin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #259577

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Împrumutând senzualitatea stampelor japoneze, debordând de iubire și de stranietate, de mirosuri și de culori, Biroul pentru Grădini și Iazuri este romanul unei călătorii inițiatice din Epoca Heian. Didier Decoin imaginează periplul unei tinere văduve care-și iubește soțul și dincolo de moarte. Între rivalități politice și ritualuri seducătoare, scriitorul a surprins atmosfera unei Japonii eterne, care se abandonează rafinamentului și simțurilor.


Romanul a fost recompensat în 2017 cu Prix des Lecteurs de L’Express / BFMTV și tradus în peste 15 limbi.

 

Cu umerii răniți de încărcătura prețioasă pe care o poartă – opt crapi, dintre ultimii prinși de soțul ei, Katsuro, înainte să se înece –, Miyuki pornește fără ezitare spre capitala Heian-kyō, ca să ducă, în locul acestuia, peștii pentru iazurile imperiale. La capătul unui drum lung, plin de întâmplări violente, ajunge la palat și-l întâlnește pe temutul Nagusa Watanabe, directorul Biroului pentru Grădini și Iazuri. Dar, în loc să fie trimisă acasă cu plata pentru crapii aduși, lui Miyuki i se cere să mai rămână la Curte, fiindcă urmează să aibă loc takimono awase, concursul de parfumuri pentru care toată lumea se pregătește cu febrilitate. Dar ce legătură poate să aibă ea cu un astfel de concurs? Și dacă-l va ajuta pe Nagusa să câștige, așa cum i se cere, va fi acesta sfârșitul peripețiilor ei?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Didier Decoin

Traducător: Doru Mareş

Data apariției: martie 2019

Titlu original: Le bureau des jardins et des étangs

ISBN: 978-606-779-455-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: moarte, secret, cuplu

 

Opinii editoriale

„Cu o erudiție impresionantă, un adevărat suflu romanesc și un erotism păgân, Didier Decoin scrie un roman de aventuri în stilul Poveștii lui Genji. O reușită completă, la care a lucrat nu mai puțin de 12 ani.”

Livres Hebdo

„Miyuki este Ulise, nu Penelopa, și grație acestui lucru ea reușește acolo unde alții, copleșiți de puterea și importanța lor, ar fi eșuat. Miyuki este o creatură fantasmatică, și numai din această Japonie onirică reinventată de Didier Decoin ar fi putut să apară.”

Transfuge

„Acest roman, care debutează ca un omagiu pentru Japonia medievală, se îndreaptă spre reverii neașteptate. Ele descriu, cu mult mai bine decât orice povestire erotică, melancolia plăcerii fugitive, alcătuită din instantanee pe care nu încetăm să le căutam, în van, până la moarte.”

Lire

„Bine-ați venit în imperiul semnelor și sensurilor. Didier Decoin ne oferă un roman fascinant, fizic, organic, carnal, senzual, olfactiv, de o extraordinară bogăție simbolică.”

La Croix