TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Riscul și implicațiile lui în dreptul penal
Vezi
galerie

Riscul și implicațiile lui în dreptul penal

de Bianca-Codruța Popeți

Titlu apărut în colecția Studii şi monografii la Hamangiu

Id: #427882

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Contextul geopolitic actual a schimbat semnificativ discursurile globalizării economice, culturale, politice și societare. Una dintre consecințele acestui proces de (re)aliniere la noile standarde este asumarea existenței unui risc constant în activitatea umană. Riscul devine o paradigmă a societății moderne, realitate care determină redefinirea standardelor bine cunoscute (de responsabilitate, siguranță, control, limitare a pericolelor și distribuire a consecințelor lor).

 

Interacțiunea riscului cu dreptul penal a fost analizată doar izolat și fragmentat în literatura de specialitate, cu privire la câteva instituții, cum ar fi raportul de cauzalitate. Lucrarea Riscul și implicațiile lui în dreptul penal realizează, în schimb, o radiografie a dreptului penal general și special din perspectiva riscului, propunând noi definiții, reconceptualizând instituțiile, identificând lacunele legislative actuale și lansând propuneri de lege ferenda care să concilieze realitatea juridică penală cu cea faptică.

 

Monografia Riscul și implicațiile lui în dreptul penal are un puternic caracter practic, utilitatea ei izvorând din faptul că tratează aspecte din viața cotidiană cum ar fi ingerarea de medicamente, practicarea sportului, urmarea unor proceduri medicale, raporturile sexuale, vaccinarea, traficul rutier, accidentele de muncă etc. În lumina redimensionării societății actuale sub majoritatea aspectelor ei, se naște o provocare reală în stabilirea graniței dintre normalitatea riscului (care devine omniprezent) și dreptul penal. Misiunea cărții de față este aceea de a analiza în ce măsură influența riscului în aceste tipuri de activități, mai ales în situația materializării sale efective, ar trebui sau nu să atragă incidența dreptului penal.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bianca-Codruța Popeți

Data apariției: ianuarie 2023

ISBN: 978-606-27-2172-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu