TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Accesul ilegal în mediul Cloud Computing
Vezi
galerie

Accesul ilegal în mediul Cloud Computing

de Bogdan Alexandru Urs

Titlu apărut în colecția Studii şi monografii la Hamangiu

Id: #428349

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Accesul ilegal în mediul Cloud Computing este rezultatul unei cercetări științifice ample, domeniul de studiu fiind unul interdisciplinar, aflat la granița dintre dreptul penal și tehnologia informației și a comunicațiilor.

 

Mediul Cloud Computing reprezintă unul dintre cele mai importante progrese tehnologice din ultimii ani, însă, din păcate, în prezent aduce o serie de posibilități noi pentru infracționalitatea informatică. Accesul ilegal în mediul Cloud Computing este un element-cheie pentru înțelegerea întregului fenomen infracțional, deoarece creează oportunități complexe pentru realizarea altor infracțiuni informatice mult mai grave. În esență, infracțiunea permite executarea unor atacuri informatice extrem de periculoase, care pot lua forma altor infracțiuni informatice, precum fraude informatice, fals informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, perturbarea funcționarii sistemelor informatice, infracțiuni de terorism etc.

 

Prevenția se concentrează pe reglementarea și pe atenuarea riscurilor, iar în contextul infracțiunilor informatice mecanismul urmărește fie să prevină apariția și reapariția activității ilegale, fie cel puțin să reducă daunele rezultate din comiterea ei. Prevenirea accesului ilegal reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de combatere la nivel legal, tehnic și managerial a fenomenului infracțional existent în mediul Cloud Computing.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bogdan Alexandru Urs

Data apariției: februarie 2023

ISBN: 978-606-27-2203-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu