TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lupta cu focul. Criza financiară și lecțiile ei
Lupta cu focul. Criza financiară și lecțiile ei
Vezi
galerie

Lupta cu focul. Criza financiară și lecțiile ei

de Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner, Henry M. Paulson Jr.

Id: #423692

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lupta cu focul: Criza financiară și lecțiile ei/ Firefighting: The Financial Crisis and Its Lessons de Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner și Henry M. Paulson Jr. este un studiu foarte interesant și bine documentat despre teoria și practica combaterii dezastrelor financiare. Cartea vorbește mai exact despre marea criză financiară din 2008, despre cum s-a produs ea, și mai ales, despre lecțiile ei, care s-ar putea dovedi folositoare pentru reducerea daunelor viitoarelor crize.

Cei trei autori ai cărții au ocupat funcții de decizie  în timpul marii crize financiare din 2008: Ben S. Bernanke era președintele Rezervei Federale, Henry M. Paulson Jr., secretarul Trezoreriei, iar Timothy F. Geithner, președintele Băncii Rezervei Federale din New York. Fiecare dintre ei a contribuit astfel, prin natura funcției ocupate, la măsurile luate în fața catastrofei care a înăbușit creditele globale, a devastat finanțele globale și a lăsat economia americană pradă unei recesiuni de proporții, nemaiîntâlnite de pe vremea cozilor la alimente și a bidonvilurilor din anii ’30.

 

Ben S. Bernanke și colegii lui au făcut parte din prima linie de luptă împotriva efectelor devastatoare ale crizei economice din 2008, prin stabilirea unor intervenții de urgență ce au însemnat de la împrumuturi convenționale și neconvenționale, la salvarea de către guvern a marilor firme și la sprijinul acestuia față de piețele de credit vitale. Și pentru că aceste măsuri s-au dovedit a fi insuficiente, s-a ajuns până la injectarea de sute de miliarde de dolari în instituțiile financiare private. În colaborare cu alte oficialități publice din Statele Unite și din întreaga lume, au reușit în cele din urmă să stabilizeze sistemul financiar înainte ca înghețarea canalelor de credit și prăbușirea valorilor activelor să arunce economia globală într-o nouă depresiune.

În 2018, cei trei autori și-au propus să reflecteze asupra lecțiilor pe care le-au învățat în urma crizei financiare din 2008 din S.U.A. Fiind de părere că „dușmanul este uitarea”, aceștia analizează cauzele declanșării crizei, motivele pentru care a fost atât de devastatoare și măsurile care au trebuit luate pentru a preveni o a doua Mare Depresiune. În plus, oferă succesorilor lor, miniștrilor de finanțe și guvernatorilor băncilor centrale din alte țări un manual valoros de strategii pentru a reduce în viitor daunele provocate de crizele financiare.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ben S. Bernanke, Timothy F. Geithner, Henry M. Paulson Jr.

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: Firefighting: The Financial Crisis and Its Lessons

ISBN: 978-606-913-912-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon

Teme: conflict, succes