TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cu 1% mai bun:
Vezi
galerie

Cu 1% mai bun:

de Don Yaeger, Chris Nikic, Nik Nikic

Id: #427079

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu
 

Descriere produs

Cu 1% mai bun: Cum mi-am atins potențialul maxim și cum o poți face și tu/ 1% Better: Reaching My Full Potential and How You Can Too de Chris Nikic & Nik Nikic cu Don Yaeger este o poveste despre viață. Este o poveste emoționantă până la lacrimi despre părinți și sacrificiile pe care sunt dispuși aceștia să le facă din dragoste pentru copiii lor. Dar „Cu 1% mai bun” este în primul rând o poveste extrem de pozitivă despre acele momente în care lucrurile imposibile devin posibile; despre speranță și încredere, despre forța care se ascunde de multe ori în cele mai neajutorate ființe și despre minunile cotidiene care ne dau elanul necesar pentru a spera și a visa tot mai mult.


Patty și Nik Nikic sunt doi părinți sufletiști care își doresc din toată ființa lor o surioară sau un frățior pentru primul lor copil, o fetiță pe nume Jacky. După două sarcini pierdute, Patty rămâne din nou însărcinată, însă, la o ecografie de rutină, primește o veste îngrozitoare. Bebelușul care se va naște va suferi cel mai probabil de sindromul DOWN. Sfatul venit din partea medicilor este încă și mai dur: au opțiunea perfect justificată de a face o întrerupere de sarcină. Decizia lor însă este de neclintit: vor păstra copilul. 

 

Patty dă naștere așadar unui copil care pleacă de la linia de start a vieții în dezavantaj. Însă acest copil pe nume Chris, nu numai că nu se va dovedi neajutorat și lipsit de orice șansă la independență, așa cum sunt percepute de obicei persoanele cu Down, ci va demonstra familiei sale, prietenilor de familie, tuturor celor care îl cunosc și unei lumi întregi până la urmă, că într-o ființă atât de fragilă se află suficientă energie cât să mute munții din loc. Pentru că el reușește să termine Triatlonul Visit Panama City Beach IRONMAN din Florida, în 16 ore, 46 de minute și 9 secunde, la vârsta de 20 de ani, bifând astfel o performanță pe care nu o mai atinsese nicio persoană cu sindrom Down până în acel moment.

 

Te întrebi de unde a avut curajul, forța și ambiția de atinge o asemenea performanță? Ei bine, pentru el lucrurile au fost cât se poate de simple: marele lui vis a fost să trăiască o viață normală, asemenea mie și ție, de a fi independent, de a se căsători și de a-și împărți viața cu persoana iubită. Iar marele lui vis s-a împlinit!

 

Cristina Bălan - mamă de gemeni cu sindrom Down și câștigătoarea  concursului Vocea României - semnează cuvântul-înainte al acestei cărți emoționante, spunând că:

 

„Chris Nikic este un exemplu viu pentru oricine își dorește să surmonteze un handicap, de orice natură. El ne dăruiește lecții de viață prețioase, prin perseverență și dăruire. Ca mamă de gemeni cu sindrom Down, știu foarte bine cât efort a fost depus de către părinții și terapeuții lui Chris.”

 

Triatlonul Visit Panama City Beach IRONMAN la care a participat Chris, a fost singurul triatlon IRONMAN cu probe complete organizat în anul 2020, toate celelalte curse IRONMAN fiind anulate din cauza pandemiei de COVID-19. Acesta consta în parcurgerea unei distanțe totale de 226 de kilometri, înot, cu bicicleta și prin alergare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Don Yaeger, Chris Nikic, Nik Nikic

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: 1% Better: Reaching My Full Potential and How You Can Too

ISBN: 9786303030371

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 260

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon

Teme: conflict, fericire, libertate, succes

Chris Nikic
Chris Nikic
Autor

CHRIS NIKIC este un tânăr de 21 de ani, care a intrat în istorie ca fiind prima...

vezi autor
Nik Nikic
Nik Nikic
Autor

NIK NIKIC a petrecut mai mult de 20 de ani ajutându-și clienții să-și maximizeze...

vezi autor