TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nu ajunge să spui nu VE-NAK-NUASSN-18-N-001
Nu ajunge să spui nu
Vezi
galerie

Nu ajunge să spui nu

de Naomi Klein

Titlu apărut în colecția Cărţi însemnate la Vellant

Id: #254006

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Naomi Klein, jurnalistă aclamată, activistă și autoare de bestselleruri, și-a petrecut ultimele două decenii studiind șocurile politice, schimbările climatice și „brand bullies”. Dintr-o perspectivă unică, Klein argumentează că Donald Trump nu este o aberație, cât mai degrabă consecință logică a unuia dintre cele mai grave și periculoase trenduri ale ultimilor cincizeci de ani: naționalismul alb. Nu este suficient doar să rezistăm, ne spune ea și să spunem, „nu”. Acest moment istoric cere mai mult de la noi: un „da” credibil care inspiră spre acțiune spre a câștiga lumea corectă și plină de grijă pe care ne-o dorim și de care avem nevoie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Naomi Klein

Traducător: Anca Bărbulescu

Data apariției: mai 2018

ISBN: 978-606-980-017-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

 

Opinii editoriale

„Să spunem «nu» doctrinei lor de șoc este esențial, dar insuficient. Noua carte a lui Naomi Klein ne incită în mod sclipitor să nu ne dăm bătuți, să trecem rapid peste șocurile calculate de ei și să ne împletim «nu»-ul cu un «da» programatic. Este un manual de emancipare cu ajutorul singurei arme pe care o avem la dispoziție împotriva mizantropiei orchestrate: nesupunerea constructivă.” 

Yanis Varoufakis, fost ministru de Finanțe al Greciei

„Stringentă, oportună și necesară.” 

Noam Chomsky, profesor emerit, MIT

„Naomi Klein este magnifică, iar în NU nu ajunge a creat o contra-magie curajoasă și corozivă împotriva coșmarului hegemonic care, dacă i se dă frâu liber, ne va devora pe toți.” 

Junot Díaz, autorul cărții Scurta și minunata viață a lui Oscar Wa

,,Spectacolul ascensiunii lui Donald Trump mi a provocat o senzație ciudată. Nu e vorba doar despre faptul că aplică politica șocului împotriva celei mai puternice și mai înarmate națiuni de pe planetă. E mai mult decât atât. În cărți, documentare și repor¬taje de investigație, am documentat o varietate de tendințe: dez¬voltarea supermărcilor, puterea tot mai mare a averilor private asupra sistemului politic, impunerea neoliberalismului la nivel global, adesea prin intermediul rasismului și a fricii de „celălalt“, folosite ca instrumente puternice, impactul dăunător al liberului schimb corporatist și dominația considerabilă a negării schimbă¬rilor de climă asupra aripii drepte a spectrului politic. Când am început să îl studiez pe Trump, a început să mi pară a fi ca monstrul lui Frankenstein, cusut din părți ale celor de mai sus și ale multor altor tendințe periculoase.” 

Naomi Klein
Naomi Klein
Naomi Klein
Autor

Naomi Klein a absolvit London School of Economics și semnează articole în The Na...

vezi autor