TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ceața asta fără noimă 9786069802045
Ceața asta fără noimă
Vezi
galerie

Ceața asta fără noimă

de Enrique Vila-Matas

Titlu apărut în colecția EndorFiction la Vellant

Id: #432884

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dintr-o vilă dărăpănată ce se înalță pe o faleză de la ieșirea din Cadaqués, la granița dintre Catalonia și Franța, Simon Schneider lucrează pentru un autor de succes care își spune Gran Bros și care, de peste douăzeci de ani, trăiește ascuns de ochii lumii la New York. Simon este un furnizor de citate pentru alți scriitori, printre care se numără, fără ca el s-o știe, și Thomas Pynchon.


În încercarea de a-și reaminti o frază care îl obsedează, Simon lasă în urmă casa părintească și pornește într-o lungă călătorie pe jos, spre Barcelona, unde urmează să se întâlnească în persoană cu misteriosul său client, cu care a comunicat doar prin intermediul e-mailului. Perspectiva întâlnirii cu „scriitorul înstrăinat”, cum îl numește pe Gran Bros, îi prilejuiește un lung șir de considerații asupra propriei vieți însingurate, asupra relației cu familia, dar mai cu seamă asupra literaturii, al cărei slujitor din umbră se consideră. Invidios pe succesul repurtat de acesta în Statele Unite, despre care Simon este convins că i se datorează în mare măsură, va fi descumpănit să afle că Bros și-a propus să scrie un roman de nonficțiune pentru care va recurge în continuare la serviciile sale, dar de data aceasta materialul furnizat de sfătuitorul său nu-l vor constitui citatele din opere celebre, ci propria sa existență, pe care Bros o disprețuiește fățiș.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Enrique Vila-Matas

Traducător: Liliana Pleşa Iacob

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 9786069802045

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

Teme: conflict, creativitate, succes, familie

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Fiecare lună ne aduce noi opere literare care ne captivează imaginația și ne provoacă să explorăm noi lumi și povești. Iată o selecție de cărți recente în literatura de ficțiune pe care ar trebui să l......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Nemaipomenit de original, deopotrivă lucid și ludic.”

The Guardian

„Un scriitor care nu are rival în peisajul contemporan al romanului spaniol.”

Roberto Bolaño

„Enrique Vila-Matas este unul dintre cei mai importanți scriitori ai lumii.”

Andrea Bajani