TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
G.
G.
Vezi
galerie

G.

de John Berger

Titlu apărut în colecția EndorFiction la Vellant

Id: #424359

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman câștigător al Premiului Booker în 1972

Fiul unui negustor bogat din Livorno și al tinerei sale amante americane, G. a fost conceput în 1886, la patru ani după moartea lui Garibaldi. Încredințat grijii verilor săi materni Beatrice și Jocelyn, descendenții unei familii aristocratice decăzute, G. deprinde tainele vieții în Anglia rurală. Înstrăinat de părinți, condamnat dintru început la soarta celor fără patrie ori apartenență, G. întruchipează individul contemporan pendulând între libertate și însingurare, descoperire de sine și autodistrugere. Îl vom regăsi, rafinat paneuropean ante litteram, în principalele orașe ale statelor-națiune ale anilor dintre sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea: Paris, Milano, Londra, Triest. Cosmopolit, poliglot, senzualist par excellence, va acoperi, cu interesul rece al martorului distant, marile răsturnări istorice, politice, sociale, tehnologice ale timpului său, într-un total dispreț față de ideea de soartă ca un dat.

    Un portret plin de compasiune al Europei dinainte de izbucnirea Primului Război Mondial, G. este o operă de ficțiune clasică de la un maestru modern ce merită redescoperit.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Berger

Traducător: Ioana Văcărescu

Data apariției: iunie 2022

ISBN: 978-606-980-165-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

Teme: conflict, libertate

 

Opinii editoriale

Fascinant… un amestec extraordinar de detaliu istoric și reflecție erotică. G. se înscrie în tradiția impusă de George Eliot, Tolstoi, D. H. Lawrence și Norman Mailer.

New York Times

În 1972, John Berger a lansat un documentar despre artă esențial și un roman câștigător al premiului Booker. Ambele au fost revoluționare și longevive.

The Economist