TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
T. Povestea Testosteronului, hormonul care ne domină și separă
T. Povestea Testosteronului, hormonul care 
ne domină și separă
Vezi
galerie

T. Povestea Testosteronului, hormonul care ne domină și separă

de Carole Hooven

Titlu apărut în colecția Versant la Vellant

Id: #427196

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Testosteronul este prezent în sângele nostru în cantități infime. Ambele sexe îl produc, dar bărbații au de zece sau chiar de douăzeci de ori mai mult decât femeile. În ciuda prezenței sale fizice nesubstanțiale, testosteronul a reușit să își facă o reputație substanțială, fiind ca soarele printre stele când vine vorba de celelalte substanțe chimice ale corpului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carole Hooven

Traducător: George Chiriţă

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 978-606-980-192-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Cu toate discuțiile despre testosteron în sex, sport sau politică, aveam nevoie de o explicație științifică, și cea pe care o regăsim în această carte este una excepțională.”

Steven Pinker, profesor de psihologie la Harvard

„Una dintre cele mai minunate cărți despe comportamentul uman pe care le-am citit. T este o poveste despre un mister științific spusă cu inteligență, profunzime și stil.”

Daniel Gilbert, autorul cărții Stumbling on Happiness

„Stiința, bineînțeles, nu este singura cale de a ne înțelege pe noi înșine. Cărțile, muzica, artele vizuale, poezia, călătoriile, alți oa- meni și alte idei care ne scot din zona noastră de confort, toate acestea sunt modalități care ne permit să învățăm despre umani- tate. Dar știința îndeosebi, inclusiv cunoștințele de bază despre statistică, testarea ipotezelor, biologie, gândire logică, ne pot echipa cu instrumentele de care avem nevoie pentru a procesa inteligent volumul enorm de informație cu care ne confruntăm în fiecare zi. Când cauzele bune sunt amestecate cu știință proastă sau când propaganda și teoriile conspiraționiste se bucură de mai multă popularitate decât datele bune, ceva a mers foarte prost.”

Carole Hooven
Carole Hooven
Carole Hooven
Autor

Carole Hooven, PhD, este lector și co-director al Departamentului de Studii Evol...

vezi autor