TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient TR-SUO-JIJNPD-17-N-001
Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient
Vezi
galerie

Jumătate inocentă, jumătate înțeleaptă. Povestiri despre relația dintre terapeut și pacient

de Susie Orbach

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #249814

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Se spune că instrumentul psihoterapeutului este propria personalitate – el se lasă atins afectiv de pacient, și își folosește propriile reacții emoționale ca sursă de informații despre pacient. Volumul de față ilustrează prin șapte povestiri de psihoterapie modul în care sentimentele pacientului și analistului, transferul și contratransferul, se întrepătrund, generând experiența unică a fiecărei terapii, și modul în care terapeutul își analizează și utilizează reacțiile contratransferențiale. Susie Orbach reușește să recreeze pentru cititori atmosfera din cabinet, în care relația terapeutică reprezintă un spațiu special în care pot fi făcute noi descoperiri care îi permit pacientului să se schimbe. Îi întâlnim, printre alții, pe Adam, seducătorul vampirizant, Belle, care nu se poate opri din a fabrica minciuni și pe Joanne, care se automutilează. Istoriile lor de viață și terapie sunt completate de scurte incursiuni clarificatoare în teoria și tehnica terapeutică.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Susie Orbach

Traducător: Daniela Andronache, Aurelia Acasandrei

Data apariției: august 2017

Titlu original: The Impossibility of Sex: Stories of the Intimate Relationship between Therapist and Clien

ISBN: 978-606-719-835-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

A început să-și confrunte teroarea de abandon, ura lui pentru femei, nevoia lui de a avea putere asupra lor și felurile în care făcuse asta. Toate aceste teme au putut fi desfășurate între noi, dar nu atât de dramatic ca fantasmele erotice care penetraseră relația noastră. Descoperisem că e mai ușor și să explorez ura lui față de mine, frica lui că l-aș putea părăsi, dorința lui de a avea putere asupra mea. Puteam să mă descurc cu toate astea. Pâinea și untul terapiei. Doar eroticul a fost cel în jurul căruia am fost nevoită să mă confrunt atât de dramatic cu propriile mele sentimente și să încerc să disting de ce seducția lui era atât de captivantă. Până una alta, se gândea încă la sex, tot așa cum persista atracția față de femei, dar acum începeau să facă parte din viață, nu să-i constituie viața.

Autoarea

Terapia este în mod bazal o relație intimă care explorează unele dintre cele mai profunde întrebări cărora trebuie să le răspundem ca ființe umane. Problemele legate de felul în care putem avea încredere, despre cum dezamăgirea sfâșie sufletul, despre cum dragostea și ura sunt în legătură una cu cealaltă, despre ce înseamnă sexualitatea pentru individ, despre cum trădarea ne îndepărtează de ceilalți și despre cum îndrăznim să ne deschidem iarăși, toate acestea sunt jucate în relația terapeutică.

Autoarea