TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria și legendele Sfântului Graal
Istoria și legendele Sfântului Graal
Vezi
galerie

Istoria și legendele Sfântului Graal

de Joseph Campbell

Titlu apărut în colecția Arhetip la Herald

Id: #420642

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Simbol, magie și mister în miturile arthuriene
 

Descriere produs

Această lucrare reunește într-o primă colecție scrierile și conferințele susținute de Joseph Campbell despre legendele arthuriene ale Evului Mediu, prin bunăvoința eruditului editor american Evans Lansing Smith, care ne oferă și o prefață excelentă în care scoate în evidență extraordinarul talent de povestitor al lui Campbell. În această colecție de lucrări este publicată, în premieră, și teza de masterat a lui Joseph Campbell, A Study of the Dolorous Stroke, ce se axează pe studiul mitului arthurian și a semnificației tematicilor specifice legendelor Graalului.

 

Căutând să stabilească coordonatele istorice și mitologice ale legendelor arthuriene ale Graalului, Campbell reușește să țeasă o poveste cuprinzătoare și fascinantă, în care surprinde atât semnificațiile mistice și spirituale ale acestei „prime mitologii seculare”, așa cum o numește el, cât și pe cele politice, sociale din momentul consemnării lor și, nu în ultimul rând, psihologice, individuale, încă actuale. Questa Graalului pentru cavalerii exemplari ai legendelor este, nici mai mult, nici mai puțin, aventura spiritului uman, a fiecăruia dintre noi, către întrupare și individuare, prin dobândirea acelor virtuți umanizatoare care culminează cu compasiunea. Găsim relevate originile mitologice și folclorice ale poveștilor cavalerești ale eroilor Evului Mediu, de la Parzival (în versiunea lui Wolfram) la Lancelot, Merlin, Tristan și Isolda, Șir Gawain și Cavalerul Verde, Arthur și Cavalerii Mesei Rotunde. Ajungem să înțelegem semnificația Regelui Pescar și a rănii lui de moarte, a Graalului, a Tărâmului pustiit, a reînvierii și a multor altor motive care se reiau neîncetat în poveștile fiecărei noi epoci, în fiecare nouă mitologie, în fiecare religie a lumii, din antichitate și până astăzi, din Europa și până în India, din Japonia în America de Nord.

 

Captivant este și faptul că, în periplul istoric al Graalului, autorul menționează și vasul din aur descoperit în România, la Pietroasa (1837), ca fiind relevant pentru stabilirea unei cronologii istorice corecte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph Campbell

Traducător: Marilena Constantinescu

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 9789731118406

Copertă: Paperback

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: mitologie

Editura: Herald

Joseph Campbell
Joseph Campbell
Autor

Joseph John Campbell (1904-1987) a fost un cercetător al miturilor și religiilor...

vezi autor