TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mitologia primitivă (Vol. 1)
Vezi
galerie

Mitologia primitivă (Vol. 1)

de Joseph Campbell

Titlu apărut în colecția Misterele inconștientului colectiv la Trei

Id: #422715

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Mitologia primitivă, Campbell cercetează și scoate la lumină izvoarele mitului. Combinând exemplar profunzimea savantă cu entuziasmul, el analizează expresiile venerației religioase la oamenii timpurii și ecourile acestora în riturile triburilor primare supraviețuitoare. Campbell arată cum mitul ne-a modelat înțelegerea lumii, văzută și nevăzută, de-a lungul timpului. Pe măsură ce explorează și împărtășește imagini și practici mitice arhetipale, el indică, de asemenea, modul în care aceste concepte ne influențează viața personală.

 

După finalizarea seriei monumentale Măștile Zeului, Campbell a descoperit că lucrarea lui afirmă „unitatea rasei umane, nu numai în biologia sa, ci și în istoria ei spirituală”. El a asemănat această unitate cu o simfonie în care diferite părți creează o „mișcare amplă”. Poate mai mult decât oricând, percepția lui Campbell nu este doar iluminatoare, ci și inspirată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph Campbell

Fotograf: Oana Badea

Data apariției: aprilie 2022

Titlu original: The Masks of God: Primitive Mythology

ISBN: 978-606-40-1238-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 498

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: mitologie

 

Opinii editoriale

„Măștile Zeului este cea mai cuprinzătoare și cea mai imaginativă lucrare pe care o avem despre un subiect care mai devreme sau mai târziu trebuie să atragă atenția fiecărui cititor serios.”

The New York Times

„Scopul educației în sferele primitive, arhaice şi orientale a fost dintotdeauna şi va continua să fie multe secole nu de a lumina în primul rând mintea cu privire la natura universului, ci de a crea comunități de experiență împărtăşită pentru angajarea sentimentelor individului în creştere la problemele de interes principal pentru grupul local. Gândirea şi sentimentele nesocializate ale copilului foarte mic sunt egocentrice, dar nu periculoase din punct de vedere social. Însă atunci când impulsurile primare ale adolescentului rămân nesocializate, ele devin inevitabil o amenințare la adresa armoniei grupului. Prin urmare, funcția supremă a oricărui mit şi ritual a fost întotdeauna, şi cu siguranță trebuie să fie în continuare, implicarea individului, atât emoțional, cât şi intelectual, în organizația locală. Și acest scop este cel mai bine realizat — aşa cum am văzut — printr-o evocare solemnă a experiențelor intens împărtăşite, în virtutea cărora întregul sistem de fantezie şi credințe spontane din copilărie este angajat şi contopit cu sistemul funcțional al comunității.”

Joseph Campbell
Joseph Campbell
Joseph Campbell
Autor

Joseph John Campbell (1904-1987) a fost un cercetător al miturilor și religiilor...

vezi autor