TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marea întoarecere
Marea întoarecere
Vezi
galerie

Marea întoarecere

de Annick De Souzenelle

Titlu apărut în colecția Arhetip la Herald

Id: #420707

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Genealogia lui Adam. Simbol și interpretare pentru omul modern
 

Descriere produs

În luna a șaptea de sarcină, fătul își schimbă poziția în uterul ma­tern, orientându-se astfel încât să se nască mai ușor. Această mișcare de întoarcere simbolizează pregătirea pentru noua viață. Dar, cum omul este alcătuit după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, iar microcosmo­sul uman reproduce la scară vizibilă întregul macrocosmos, ce ar putea simboliza această „întoarcere” la nivelul Universului, sau măcar al pla­netei pe care trăim?

 

Sunt întrebări cărora Annick de Souzenelle le-a simțit relevanța, urmărind răspunsuri de-a lungul întregii sale vieți pline de căutări sem­nificative articulate cu măiestrie în opera sa. Această nouă carte a lui Annick a avut nevoie de numai șapte luni de pandemie pentru a vedea lumina tiparului. La 97 de ani, cu o înțelepciune care dovedește că bo­găția interioară poate fi adunată în timp, autoarea abordează capitolul 5 al Facerii, cel al genealogiei lui Adam, ce cuprinde succesiunea pa­triarhilor, de la Cain și Abel până la Noe. Ea descoperă că acești mari strămoși simbolizează fiecare un anumit moment al dezvoltării umane, ajutându-ne să ne apropiem de înțelegerea profundă a ființei noastre și a lumii în care trăim.

 

Ultimul capitol al lucrării vine cu o interpretare simbolică a pande­miei pe care o trăim la nivel global, care face apel la o trezire spirituală de care avem cu toții nevoie. Prin necunoașterea legilor ontologice uma­nitatea se află pe marginea prăpastiei. Așa cum, în luna a șaptea, fătul se întoarce în pântecele mamei sale pentru a se pregăti să iasă într-o nouă viață, tot astfel umanitatea ar trebui să reflecteze asupra necesității unei mari schimbări.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Annick De Souzenelle

Traducător: Mihai Laurențiu Ganj

Data apariției: noiembrie 2021

Titlu original: Le grand retournement: La genealogie d`Adam aujourd`hui

ISBN: 9789731119250

Copertă: Paperback

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: identitate, suflet

Editura: Herald

Annick De Souzenelle
Annick De Souzenelle
Autor

Scriitoarea Annick de Souzenelle (n. 1922) a studiat inițial matematica, apoi șt...

vezi autor