TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Păsări în gură LI-SAS-PNGCPT-19-N-001
Păsări în gură
Vezi
galerie

Păsări în gură

de Samanta Schweblin

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #307349

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Un tată care se luptă cu o fiică adolescentă care mănâncă păsări vii; un bărbat care trage după el cadavrul soției intr-o valiză de piele și care, împotriva voinței lui, devine un artist la modă; femei în rochii de mireasă, care așteaptă, abandonate, pe marginea unui drum; acestea sunt câteva dintre personajele care animă poveștile Samantei Schweblin. În fundal, o realitate alcătuită din detalii concrete, al cărei registru este brusc schimbat prin gesturi izvorâte din atitudini suprarealiste și tulburătoare: pentru că în spatele rutinei banale de zi cu zi există un halo întunecat, un rânjet ce ignoră voit absurditatea fiecărui act.

 

Firul invizibil care unește o poveste cu alta, fiecare intrigă cu următoarea constă în complexitatea relațiilor umane, tragedia - sau tragicomedia - ce iși trage seva din lipsa de comuncare. În aceste pagini, construcția narativă în întregul său face aluzie de fiecare dată la altceva: la reprezentarea unei umanități care se luptă cu un echilibru precar, la acea schelă fragilă pe care se sprijină viața noastră și la faptul că o suflare de vânt sau un freamăt al inimii ar putea să cutremure pământul într-o clipă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Samanta Schweblin

Traducător: Lavinia Similaru

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: Mouthful of Birds

ISBN: 978-606-33-4180-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: absurd

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Crime abominabile, obsesii delirante, tăceri apăsătoare, depresii fără de sfârșit, patologii ce poate nici nu au fost vreodată înregistrate în analele universale ale psihopatologiei, absurd, violență,......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Mi-a plăcut mult mini-romanul publicat de editura Litera în 2019 al Samantei Schweblin („Vis febril” se numește), așa că am fost foarte entuziasmat să pun mâna și pe acest volum de proză scurtă. E un......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Frații Grimm și Franz Kafka fac o vizită în Argentina în poveștile pline de umor negru scrise de Samanta Schweblin, despre care niște oameni care par să fi căzut într-o realitate alternativă.

J.M. Coetze

După ce ai citit-o pe Samanta Schweblin, e dificil să nu tresari când la masa vecină se produce o mișcare bruscă.”

La Vanguardia
Marius Chivu în dialog cu scriitoarea argentiniană Samanta Schweblin
VIDEO
Samanta Schweblin
Samanta Schweblin
Autor

Samanta Schweblin a fost aleasă de revista Granta printre cei mai buni 22 de scr...

vezi autor