TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfârșitul poveștii 978-630-319-705-0
Sfârșitul poveștii
Vezi
galerie

Sfârșitul poveștii

de A.J. Finn

Titlu apărut în colecția Buzz Books la Litera

Id: #434391

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Totul a început cu o crimă...
 

Descriere produs

„ÎN TREI LUNI O SĂ MOR. VINO SĂ-ŢI SPUN POVESTEA MEA.”


Aşa îi scrie Sebastian Trapp, renumit autor de romane poliţiste, lui Nicky Hunter, veche parteneră de corespondenţă şi expertă în ficţiunea detectivistică. Trapp o invită pe Nicky la vila lui extravagantă din San Francisco, rugând-o să-i scrie povestea vieţii. Aici, tânăra face cunoştinţă cu superba Diana, a doua soţie a scriitorului, şi cu fiica lui mereu protectoare, Madeleine. Sebastian Trapp este el însuşi un mister. Şi, probabil, un criminal. Cu douăzeci de ani în urmă, prima lui soţie şi fiul său adolescent au dispărut, iar cazul n-a fost rezolvat niciodată. Iar când un cadavru apare în heleşteul cu peşti koi din grădina vilei, toţi îşi dau seama că trecutul n-a dispărut, ci doar aşteaptă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: A.J. Finn

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-630-319-705-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: anchetă, moarte, secret

 

Opinii editoriale

„Noul roman al lui A.J. Finn este superb, intens, seducător. Sfârşitul poveştii m-a hipnotizat.”

LISA JEWELL

„Elegant, pasionant, plin de ameninţări hitchcockiene. Încă o dată, Finn reinventează acest gen literar într-o manieră spectaculoasă.”

LUCY FOLEY

„O nouă reuşită a lui A.J. Finn. Sfârşitul poveştii este un thriller sumbru, cu o construcţie superbă, despre o familie şi secretele ei, unde nimeni nu este ceea ce pare. O poveste care te atrage irezistibil, îţi taie răsuflarea şi, la final, îţi frânge inima.”

NICCI FRENCH

„Incisiv, captivant, stilat şi plin de o inteligenţă efervescentă, Sfârşitul poveştii este o delectare pentru orice amator de cărţi poliţiste. Doldora de aluzii şi iluzii, cartea este o mostră fascinantă de magie literară şi o scrisoare de dragoste pentru genul clasic al poveştilor cu detectivi. Tocmai când crezi c-ai descoperit totul, Finn îţi aminteşte un lucru absolut esenţial pentru o intrigă poliţistă concepută cu măiestrie: că sfârşitul e doar începutul.”

NITA PROSE

„Sfârşitul poveştii e o capodoperă. Intriga este strălucită, concepută de un maestru al cuvintelor care fandează şi parează ca un floretist de talie mondială. E o carte pentru oameni inteligenţi, şi trebuie să recunosc că n-am ghicit esenţa misterului până în milisecunda în care a fost dezvăluită. În mod normal îmi dau seama pe la pagina 5. Este un thriller de calitate superioară care mi-a răpit somnul şi m-a stors de vlagă, dar cu o forţă de atracţie atât de mare, încât nu m-am putut opri din citit. O cursă frenetică de-a lungul coastei pacifice a Statelor Unite, descrisă cu atâta acurateţe, încât m-am cufundat pe loc în lectură. Mi-a plăcut la nebunie.”

LIZ NUGENT

„Un mister superb, uluitor, vrednic de un maestru. Clasic şi totuşi de o originalitate formidabilă, Sfârşitul poveştii este un roman fermecător de întortocheat, extrem de pasionant şi ucigător de imprevizibil.”

CHRIS WHITAKER

„Fanii cărţilor poliţiste vor fi încântaţi de cea mai recentă creaţie a lui Finn!”

SHARI LAPENA
A.J. Finn
A.J. Finn
Autor

A.J. Finn a scris pentru numeroase publicaţii, printre care Los Angeles Times,...

vezi autor