TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Copacii 978-630-319-122-5
Copacii
Vezi
galerie

Copacii

de Percival Everett

Titlu apărut în colecția Folio la Litera

Id: #431016

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Roman finalist al Premiului Booker
 

Descriere produs

Cu acțiunea plasată în localitatea rurală Parale din Mississippi, Copacii se deschide cu o serie de crime brutale. Cei doi detectivi de la MBI, Biroul de Investigații din Mississippi, trimiși să ancheteze întâmpină o rezistență previzibilă din partea șerifului, a adjunctului acestuia, a legistului și a numeroșilor albi rasiști din orășel.

 

Crimele constituie o enigmă, întrucât la fiecare loc al faptei este prezent un al doilea cadavru: cel al unui bărbat care seamănă cu Emmett Till, un tânăr negru care a fost linșat în Parale cu 65 de ani în urmă.

 

Detectivii bănuiesc că mobilul crimelor este răzbunarea, dar în curând descoperă că fenomenul s-a răspândit în toată țara. Se întâmplă ceva absolut straniu. Pe măsură ce cadavrele se acumulează, cei doi agenți MBI caută răspunsuri la o tămăduitoare locală care de ani întregi lucrează la o arhivă a tuturor linșajelor comise în Statele Unite, scoțând la iveală o istorie care refuză să se lase îngropată.

 

În această carte îndrăzneață, provocatoare, Everett vizează direct rasismul și violența poliției, iar stilul său rapid și necruțător îi interzice cititorului să-și ferească privirea. Copacii este un roman extrem de puternic, relevant pe termen lung.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Percival Everett

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-630-319-122-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: anchetă, moarte, pericol, răzbunare, secret

 

Opinii editoriale

„Everett navighează cu mare pricepere între teroarea de neconceput și comedia bufă.”

The New York Times Book Review