TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Până nu se șterg amintirile (Vol. 3) 978-630-319-007-5
Până nu se șterg amintirile (Vol. 3)
Vezi
galerie

Până nu se șterg amintirile (Vol. 3)

de Toshikazu Kawaguchi

Titlu apărut în colecția Folio la Litera

Id: #429528

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Până nu se şterg amintirile, al treilea roman din seria Până nu se răceşte cafeaua, îi poartă pe cititori într-o altă cafenea, care aparţine însă aceleiaşi familii Tokita, deţinătoarea harului de a-i trimite în trecut sau în viitor pe acei clienţi a căror împăcare depinde de câteva cuvinte pe care le pot schimba cu cei dragi la o cafea, în răstimpul scurt pe care-l au la dispoziţie până când cafeaua se răceşte.

 

La poalele muntelui Hakodate din nordul Japoniei, cafeneaua Donna Donna este celebră pentru panorama fermecătoare asupra portului Hakodate. Dar asta nu e totul. La fel ca încântătoarea cafenea Funiculi Funicula din Tokyo, Donna Donna oferă clienţilor săi experienţa excepţională de a călători în timp.

 

Pe lângă reîntâlnirea câtorva feţe familiare din precedentele romane ale lui Toshikazu Kawaguchi, cititorii vor face cunoştinţă cu alte personaje şi cu alte patru poveşti emoţionante. O fiică îşi învinuieşte părinţii pentru că au murit şi au lăsat-o singură. Un comediant suferă încă pentru pierderea iubitei lui soţii. O soră mai mare este copleşită de durerea pierderii. Un tânăr îşi descoperă dragostea pentru prietena din copilărie atunci când este prea târziu.

 

Regulile călătoriei în timp sunt cele deja cunoscute. Cea mai importantă este să bei cafeaua până nu se răceşte, altfel rămâi blocat în afara timpului. Iar regula cea mai crudă este că, orice ai face în acele câteva minute, prezentul nu poate fi schimbat.

 

Până nu se şterg amintirile este o invitaţie la o cafea alături de câteva personaje ale căror poveşti ne vor încălzi inimile şi ne vor aduce un strop de înţelepciune. Pentru a treia oară, Kawaguchi ne pune întrebarea: ce-ai vrea să schimbi dacă ai călători în trecut şi ai şti că nu poţi să schimbi prezentul?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Toshikazu Kawaguchi

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: mai 2023

Titlu original: Omoide ga kienai uchi ni (Kōhī ga samenai uchi ni #3)

ISBN: 978-630-319-007-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: destin, emoții, căsătorie, depresie, fericire, moarte, secret, magie, copilărie, prietenie

 

Din blogul Cartepedia

Bogdana Bosinceanu Bogdana Bosinceanu

,,Îmi vedeam liniștită de treabă în librărie când a venit curierul cu câteva colete de cărți “proaspete”. Am început, împreună cu colega mea, să le desfacem rând pe rând. Nimic neobișnuit până în acest......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Kawaguchi a găsit o metodă unică de a aborda o temă atât de comună cum este călătoria în timp şi a surprins puterea bucuriei ca moştenire lăsată de cei dragi.”

Library Journal

„Un roman fermecător despre o cafenea japoneză misterioasă în care clienţii care se aşază pe un anumit scaun pot să se întoarcă în timp – dar numai până când cafeaua se răceşte.”

Star Tribune

„Kawaguchi are o abilitate fără cusur de a găsi o vibraţie emoţională care durează. Romanul întreţese ceea ce pare la început doar o escapadă bizară cu dilemele iubirii şi pierderii, familiei şi libertăţii, vieţii şi morţii.”

The Christian Science Monitor

„O incursiune impresionantă, deosebit de captivantă în dorinţa personajelor de a se agăţa de trecut.”

Publishers Weekly

„O poveste frumoasă, un fel de pildă despre un scaun magic dintr-o cafenea în care, dacă vrei, poţi să te întorci în timp. O lectură ciudată, însă fermecătoare.”

The Sydney Morning Herald

„Plin de suflet, narat într-o construcţie de cuvinte inteligentă, cu o desfăşurare convingătoare a relaţiilor dintre personaje.”

Books and Bao

„O poveste despre relaţiile umane, despre ocaziile ratate şi despre puterea durabilă a iubirii.”

The Gryphon
Toshikazu Kawaguchi
Toshikazu Kawaguchi
Autor

Toshikazu Kawaguchi s-a născut în Osaka, Japonia, în 1971. El a produs anterior,...

vezi autor