TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Măsura vieții
Măsura vieții
Vezi
galerie

Măsura vieții

de Nikki Erlick

Titlu apărut în colecția Folio la Litera

Id: #430071

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pare o zi ca oricare alta


Te trezești, îți faci o cafea și ieși din casă. Astăzi însă, când deschizi ușa de la intrare, afară te așteaptă o cutiuță de lemn. Cutia aceasta conține destinul tău: îți va spune exact cât timp mai ai de trăit.

 

De pe treptele caselor din suburbii până la corturile din deșert, fiecare persoană de pe fiecare continent primește aceeași cutie. În cel mai scurt timp, lumea este împinsă într-o isterie colectivă. De unde au venit cutiile acestea? Ce înseamnă? Este adevărat ceea ce anunță?

 

Pe măsură ce societatea strânge rândurile, dar se și divizează, fiecare se confruntă cu aceeași alegere crucială: vrea să știe sau nu cât mai are de trăit? Și dacă da, ce va face cu informația aceasta?

 

Încântătoare și dătătoare de speranță, Măsura vieții este o poveste complexă, ambițioasă și revigorantă despre familie, prietenie, speranță și destin, care ne încurajează să ne trăim viața la maximum.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nikki Erlick

Traducător: Irina-Marina Borțoi

Data apariției: mai 2023

Titlu original: The Measure

ISBN: 978-630-319-002-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: destin, distopie, prietenie, supraviețuire

 

Opinii editoriale

Adesea, romanele cu un concept elevat sunt pretențioase, lipsite de sensibilitate, dar Nikki Erlick ne oferă o structură în același timp fascinantă și oportună, susținută de o distribuție convingătoare de personaje care își găsesc cu greu calea într-o situație inedită. Autoarea face din Măsura vieții o parabolă sinceră pentru timpurile noastre fără precedent, dar și opusul său: o lecție despre ceea ce rămâne neschimbat chiar și atunci când totul se schimbă.

Laurie Frankel

În ciuda premisei sale înfricoșătoare, romanul lui Nikki Erlick este o evadare din – mai degrabă decât o fereastră către – propria noastră realitate terifiantă.”

The New York Times

Perfect pentru cluburile de carte, Măsura vieții de Nikki Erlick este în același timp un roman fermecător și provocator. Cartea ridică o întrebare filosofică – ce-ar fi dacă toți oamenii de pe pământ ar ști exact cât timp le mai rămâne de trăit? – și explorează, cu compasiune și pragmatism, cum ar decurge implicațiile în fiecare domeniu al vieții moderne, de la politică la intimitate.

Marie Claire

Nikki Erlick a creat o tentație irezistibilă din întrebarea pe care toată lumea și-o pune, dar la care nimeni nu vrea un răspuns. Cu detalii atente și convingătoare, ea creează o lume ciudată – și ciudat de familiară –, plină de enigme morale și politice inedite. Măsura vieții este un roman plin de idei, dar cu un miez emoțional puternic și cu o suită de personaje care își explorează noul univers interior, înspăimântător, dar nu lipsit de o anumită frumusețe. În cele din urmă, Măsura vieții este o carte despre puterea rezilienței umane și despre o lume nouă, în care oamenii își aleg propriul tip de libertate.

Luke Allnutt

Ce carte incredibilă! Este cu adevărat originală, cu o premisă uimitoare, frumos concretizată. Mi-a plăcut faptul că a fost abordată din atât de multe puncte de vedere, fiecare adăugând profunzime și perspectivă narațiunii generale, ceea ce a făcut să fie o lectură bogată și satisfăcătoare. Mi s-a părut captivantă, emoționantă și provocatoare.

Ruth Hogan
Nikki Erlick
Nikki Erlick
Autor

Nikki Erlick este scriitoare și redactoare, iar textele ei au apărut pe site-uri...

vezi autor