TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maestrul enigmelor 978-630-319-125-6
Maestrul enigmelor
Vezi
galerie

Maestrul enigmelor

de Danielle Trussoni

Titlu apărut în colecția Buzz Books la Litera

Id: #431476

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Întreaga lume este o enigmă, iar Mike Brink, un enigmist celebru și ingenios, înțelege tiparele ca nimeni altcineva. Cândva un star promițător al fotbalului din Midwest, Brink a fost transformat de o leziune cerebrală care i-a provocat o afecțiune rară: sindromul savantului dobândit. Traumatismul l-a lăsat cu o superputere mentală: poate rezolva enigme în moduri în care oamenii obișnuiți nu o pot face. Dar l-a lăsat și profund izolat, incapabil să se conecteze pe deplin cu ceilalți oameni.

 

Totul se schimbă după ce Brink o întâlnește pe Jess Price, o femeie care are de executat o sentință de treizeci de ani de închisoare pentru ucidere și care nu a rostit nici un cuvânt de la arestarea ei, cu cinci ani în urmă. Când Price desenează un cerc enigmatic, psihiatrul ei crede că aceasta încearcă să-i explice crima și apelează la Brink pentru rezolvarea lui. Ceea ce pornește ca o dorință de a sparge un cifru provocator se transformă rapid într-o obsesie față de Jess, care îi dezvăluie curând că în spatele tăcerii ei se află ceva mult mai periculos.

 

Căutările îl poartă pe Brink printr-o serie de enigme interconectate, iar în centrul misterului este Enigma lui Dumnezeu, un cerc de rugăciune criptic creat de misticul evreu Abraham Abulafia din secolul al XIII-lea. Pe măsură ce Brink navighează într-un labirint de indicii, devine conștient de acțiunea unor forțe puternice cărora nu li se poate sustrage.

 

De la o închisoare pentru femei din statul New York la Praga din secolul al XIX-lea și până la camerele secrete ale Bibliotecii Pierpont Morgan, Maestrul enigmelor este un thriller provocator și captivant, în care sunt puse în joc omenirea, tehnologia și viitorul universului însuși.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Danielle Trussoni

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Data apariției: august 2023

ISBN: 978-630-319-125-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: moarte, pericol, secret

 

Opinii editoriale

„Maestrul enigmelor este una dintre cărțile cele mai convingătoare în nebunia lor pe care le-am citit de multă vreme încoace. Această poveste are toate elementele care-mi plac: istorii întunecate, cadre gotice, crimă, personaje pline de viață și o intrigă impredictibilă, plină de răsturnări de situație. În mod normal, sunt un cititor blazat, dar cartea aceasta n-am putut s-o las din mână. O recomand cu mult entuziasm.”

DOUGLAS PRESTON

„Maestrul enigmelor este un thriller literar ingenios care combină tot ce doresc eu de la o carte: o serie absolut năucitoare de povești fascinante care demontează unele dintre cele mai adânc înrădăcinate idei despre Dumnezeu, despre rău și despre originile umanității. Pe scurt, Maestrul enigmelor = (Codul lui Da Vinci + Pacienta tăcută + un strop de Stephen King) x o scriitură superbă.”

ANGIE KIM, autoarea bestsellerului Miracle Creek