TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cox sau Mersul timpului HF-CHR-COXSMT-18-N-001
Vezi
galerie

Cox sau Mersul timpului

de Christoph Ransmayr

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #255854

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pe fundalul Chinei secolului al XVIII-lea, cu tablouri ce zugrăvesc fastul imperial, rafinamentul sadic al execuțiilor ori strălucirea metalică a râurilor otrăvite cu mercur, Christoph Ransmayr ne oferă un roman magistral, stratificat tematic: de la stranietatea unei lumi exotice dominate de frică și experiențele extreme de durere și clarificare interioară, până la o reflecție filozofică asupra timpului.

 

Faimosul ceasornicar și constructor de automate Alister Cox este invitat la Curtea sa de Qianlong, marele Împărat al Chinei, spre a inventa mecanisme care să poată măsura timpul interior: al fericirii, al iubirii, dar și al bolii, decrepitudinii și morții. În Orașul Interzis, dispunând de resurse nelimitate și având libertatea să folosească oricâte nestemate și metale există în trezorerii și în mine, Cox și asistenții lui creează automatele cele mai uimitoare. Numai că Împăratul se dovedește a împărtăși, pentru o clipă, visul maestrului și-i cere acestuia să construiască un ceas care măsoară însăși eternitatea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Christoph Ransmayr

Traducător: Daniela Ştefănescu

Data apariției: septembrie 2018

ISBN: 978-606-779-309-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 248

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: libertate, moarte

 

Opinii editoriale

„Astăzi apare cel mai frumos roman în limba germană din acest an. Christoph Ransmayr va face furori cu noua sa operă. [...] Proza elegantă, care știe cum să confere frumusețe și cumplitului, este o caracteristică a acestui autor pe care credeam că o cunoaștem de mult. Însă abia aici atinge desăvârșirea.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung, 27.10.2016

„Ransmayr nu trebuie să pună limite bucuriei debordante de a descrie: în acest cadru exotic, nici un superlativ nu trebuie să se justifice. [...] Cititorul își revine cu greu din uimire. Lui Ransmayr îi stă la dispoziție dintotdeauna, încă de la primele lui romane de succes, un limbaj impresionant. El e un virtuoz. El e filozoful timpului.”

Die Welt

„Totul este alegorie... Ransmayr trezește cu subiectul romanului său o sete infinită de cunoaștere spirituală.”

Die Zeit