TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Manual de drept internațional. Vol. I HA-IOG-MDDIVI-21-N-001
Manual de drept internațional. Vol. I
Vezi
galerie

Manual de drept internațional. Vol. I

de Ion Galea

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #370167

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Primul volum al Manualului de drept internațional a fost conceput, din punctul de vedere al acoperirii tematice, că un suport de curs pentru materia cu același nume studiată în primul semestru al anului al doilea, în cadrul Facultății de Drept a Universității din București. Lucrarea încearcă să prezinte materia dreptului internațional așa încât să familiarizeze cititorul cu modalitatea concretă în care funcționează dreptul internațional. Chiar dacă acesta este substanțial diferit față de ceea ce în mod uzual înțelegem prin noțiunea de „drept”, raportată la dreptul intern (în dreptul internațional jurisdicția este facultativă, nu există „legislativ”, nu există „executiv”, nu există „forță de constrângere” sau „executare silită”), manualul argumentează ideea că dreptul internațional este totuși „drept”: tehnică de argumentație în dreptul internațional este specifică științelor juridice, fundamentată pe importantă interpretării și pe rolul practicii statelor. Dreptul internațional apare că un mecanism viu, în continuă evoluție. Fiecare act al statelor, fiecare declarație, reprezintă un pas relevant din punct de vedere juridic pentru modul în care va fi interpretat dreptul în viitor. În același timp, pornind de la ideea că în dreptul internațional nu există o jurisdicție obligatorie, manualul privește dreptul internațional și că pe un „limbaj comun al dialogului între state”, „o succesiune de argumente în perechi”.

Lucrarea se adresează în primul rând studenților și masteranzilor, atât din cadrul facultăților de drept, cât și celor care încearcă să descopere dreptul internațional în cadrul altor programe de studii (cum ar fi facultățile de istorie sau de relații internaționale). În același timp, sperăm că manualul va prezența utilitate și pentru practicienii dreptului sau ai relațiilor internaționale, având în vedere că fiecare tema este privită din perspectiva modului în care dreptul internațional funcționează în „viață reală”.

Manualul va fi continuat, într-o perspectiva de timp rezonabilă, cu al doilea volum, care va acoperi temele: soluționarea pașnică a diferendelor, răspunderea statelor și organizațiilor internaționale, sancțiunile în dreptul internațional, dreptul internațional penal, folosirea forței în dreptul internațional

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ion Galea

Data apariției: ianuarie 2021

ISBN: 978-606-27-1713-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu