TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Introducere în dreptul civil (Vol. 2)
Vezi
galerie

Introducere în dreptul civil (Vol. 2)

de Paul Vasilescu, Şerban Diaconescu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #428357

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Introducere în dreptul civil. Volumul II este cel de-al doilea volum dintr-o operă care acoperă întreaga problematică a disciplinei universitare numite Civilul I.

 

Lucrarea este structurată în trei capitole, care realizează o analiză extinsă asupra instituțiilor dreptului civil referitoare la actul civil, sistemul probatoriu și materia prescripției extinctive, completând astfel temele prezentate în primul volum.

 

  • Primul capitol al lucrării examinează în detaliu instituția actului juridic civil, oferind o sinteză bogată a principalelor concepte conexe acestei instituții. Sunt avute în vedere clasificările actelor civile, structura actului civil, forma și formalitățile acestuia, precum și modalitățile actului civil. Capitolul se încheie cu prezentarea amplă a instituției nulității și a efectelor actului civil.
  • Cel de-al doilea capitol prezintă noțiunea de probă a actelor civile, analizând, pe rând, principalele mijloace de probă, de la înscrisurile autentice și cele sub semnătură privată, până la proba testimonială, prezumții și cercetarea la fața locului.
  • Ultimul capitol al lucrării analizează una dintre instituțiile fundamentale ale dreptului civil – prescripția extinctivă. Sunt avute în vedere noțiunea prescripției extinctive și raportul acesteia cu alte instituții ale dreptului civil, modalitățile de invocare a prescripției și de renunțare la prescripție, domeniul de aplicare a prescripției extinctive, prin raportare la acțiunile cu obiect patrimonial, la cele cu obiect nepatrimonial, precum și la acțiunile imprescriptibile. În finalul capitolului, sunt analizate termenele de prescripție, cursul prescripției extinctive, precum și instituția decăderii.

 

Lucrarea Introducere în dreptul civil. Volumul II întregește studiul părții generale a dreptului civil. Lucrarea oferă bazele esențiale pentru aprofundarea materiei dreptului civil, însă, prin modul în care este construită, prin expunerile ample ale doctrinei și dreptului comparat, precum și prin multiple exemple din practica judiciară, aceasta poate fi un veritabil instrument de lucru pentru practicienii dreptului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paul Vasilescu, Şerban Diaconescu

Data apariției: februarie 2023

ISBN: 978-606-27-1920-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu